Tartă cu căpșuni

Acest articol este disponibil și în: English

O rețetă de vară

Se apropie weekend-ul și m-am gândit să pregătim împreună o tartă cu căpșuni. Este o rețetă perfectă pentru acest sezon când fructele încep să se coacă. În piață vânzătorii expun cele mai grozave bunătăți și e imposibil să nu pleci cu un coș plin de fructe și legume. Din fericire, putem cumpăra aluatul de tartă din orice supermarket, iar crema pentru această rețetă nu este atât de greu de pregătit cum pare la început.

Rețetă tartă cu căpșuni

Ingrediente: 250 g aluat de tartă, pe bază de unt.

Pentru cremă: 5 gălbenușuri de ou, 2 lingurițe zahăr vanilat, 100 g zahăr tos (jumătate de cană), 50 g făină albă, 430 ml lapte (1, 3/4 căni), 25 g unt.

Pentru decor: 500 g căpșuni, de preferință de mici dimensiuni, 2 linguri jeleu de căpșune.

Mod de preparare: încălzim cuptorul la treapta a V-a (200 grade C). Întindem aluatul de tartă până când obținem un strat subțire, de formă rotundă. Așezăm aluatul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Așezăm deasupra un alt strat de hârtie de copt și unul de boabe de fasole uscate. Acest lucru va împiedica aluatul să crească. Punem la cuptor pentru 10 minute. Îndepărtăm boabele de fasole și mai lăsăm încă 5 minute. Lăsăm să se răcească.

Amestecăm gălbenușurile de ou, zahărul tos și cel vanilat. Mixăm bine și adăugăm făina. Între timp, fierbem laptele, apoi îl încorporăm treptat în crema de ouă. Punem totul din nou la foc mic și amestecăm până când crema devine mai groasă. Dăm la o parte de pe foc și adăugăm untul. Turnăm crema într-un vas curat, acoperim cu folie de plastic și lăsăm la răcit.

Tartă cu căpșuni
Image from Pixabay

Așezăm tarta pe o farfurie mare, rotundă. O umplem cu crema care s-a răcit deja. (Dacă mai rămâne cremă, o putem păstra în frigider, cam o săptămână și o putem consuma cu orice tip de fructe proaspete). Tăiem căpșunile pe jumătate și le așezăm peste cremă, în ordine descrescătoare: la margine, căpșunile cele mai mari, spre mijloc, din ce în ce mai mici. Dizolvăm jeleul într-un vas, cu o lingură de apă, la foc mic și turnăm peste căpșuni. Este delicioasă!

Trebuie să citești și ...

Îți recomandăm să citești și ...