4 plante aromatice care fac minuni pentru sănătatea noastră

Acest articol este disponibil și în: English

Plante aromatice

Plantele aromatice au puteri medicinale miraculoase asupra organismului nostru. Le utilizăm la gătit și în dieta alimentară sub formă de suplimente datorită compușilor fotochimici care combat bolile, și minerale care creează un mecanism perfect de autoapărare împotriva agenților patogeni. Plantele aromatice precum oregano, rozmarinul și cimbrul au aceste calități complementare.

Plantele aromatice își datorează o mare parte din puterea medicinală faptului că sunt aproape sălbatice în ciuda faptului că sunt cultivate de om. Ele au nevoie de foarte puține condiții pentru a crește și pentru a se dezvolta, extrăgând tot ce au nevoie chiar dacă sunt neglijate și ne oferă în cantități mari substanțele nutritive de care avem nevoie.

Italia verde cu plante proaspete și aromatice
Image from Pixabay

Salvia combate ciupercile, vindecă infecțiile micotice, precum micoza piciorului, curăță tractul intestinal. Cei care s-au expus la un mucegai toxic, este bine să folosească salvie pentru a se detoxifia. Printre altele salvia elimină metalele grele toxice din intestine.

10 remedii cu ceai de cimbrișor
Image from Pixabay

Cimbrul are proprietăți antivirale, distruge virusul gripei și cel herpetic responsabil cu bolile autoimune. Cimbrul are capacitatea să treacă de bariera vaselor de sânge din creier fiind ajutând la eliminarea virușilor care atacă creierul sau măduva spinării.

Blazon olfactiv cu plante
Image from Pixabay

Rozmarinul este o plantă aromatică puternic antibacteriană. Combate bacteriile rezistente la antibiotice, cum ar fi cele luate din spitale. Putem introduce acest condiment în dieta noastră atunci când ne confruntăm cu probleme de sănătate cauzate de bacterii foarte rezistente la medicamente precum: Staphylococcus aureus, bacterie care provoacă infecții grave sau chiar moarte.

4 plante aromatice care fac minuni pentru sănătatea noastră
Image from Pixabay

Oregano este o plantă aromatică cu o putere fantastică de a ucide bacteriile precum Helicobacter pylori, Streptococcus și Echerichia coli. Are efecte benefice în afecțiuni în ulcerele peptice, dureri de gât, infecții cu streptococi, infecții la nivelul urechilor și sinuzita. Uleiul de oregano este anti-microbian și se poate folosi în special în infecții cu Echerichia coli, bacteria care cauzează diverticulita și diverticuloza. Este extrem de folositor împotriva viermilor inelari și paraziților intestinali.

Trebuie să citești și ...

Îți recomandăm să citești și ...