Frumusețea vine din gândurile noastre

Acest articol este disponibil și în: English

Frumusețea vine din interior

Frumusețea se vede și se simte. Atunci când întâlnim oameni pozitivi, cu o minte sănătoasă, zâmbitori, armonioși și echilibrați, primul gând este: ce frumusețe există în omul acesta. Gândurile funcționează în univers, ca și pretutindeni prin ”legea atracției prin rezonanță”. Gândurile noastre, își reflectă cu atâta fidelitate stările lăuntrice pe față, încât un om inteligent o poate citi cu multă ușurință.

Omul este produsul Gândurilor lui, el devine ceea ce gândește

Mahatma Ghandi

Ochii noștrii sunt ferestrele sufletului

Frumusețea vine din gândurile noastre
Image from Pixabay

Frumusețea unui om se citește în ochii lui. Cunoaștem expresia ”ochii reprezintă ferestrele sufletului”. În ochi poți citi cel mai bine starea lăuntrică a minții. Ochii sunt oglinda sufletului. Modul în care privim și suntem priviți este legat de nevoile noastre de acceptare, încredere și prietenie. Buna dispoziție, curajul, multiplică puterea gândurilor pozitive, influențând întregul corp la o stare de bine. Starea de bine se reflectă prin felul în care arătăm, prin frumusețea gândurilor.

Cu puțină experiență, perspicacitate și inteligență putem citi deopotrivă și gândurile din ochii altora. Putem să citim și dominanta unui om (caracterul său ) din semnele feței sale, precum și urmărindu-i conversația și comportamentul. Ochii sunt ca un instrument telegrafic ce transmite mesaje. În ochi poți citi gândurile de trădare, depresie, tristețe, ură, bucurie, pace, armonie, sănătate, putere, vigoare și frumusețe.

Gândurile ne modelează expresia fizică

Frumusețea vine din gândurile noastre
Image from Pixabay

În timp ce lumina călătorește cu circa 300.000 de kilometri pe secundă, gândurile ajung practic instantaneu la locul de destinație. Gândul este mai fin decât eterul, mediul electricității. Un călugăr care emană valuri spirituale de pace, armonie și echilibru, trimite de fapt în lume gânduri de pace și armonie. Acestea călătoresc mai repede decât lumina în toate direcțiile, pătrunzând în mințile altor oameni și producându-le, prin fenomenul subtil al rezonanței, gânduri similare de armonie și pace.

Omul angrenat în activitățile lumești, a cărui minte este plină de gelozie, răzbunare și ură, emite gânduri discordante ce pătrund la rândul lor în mințile a mii de oameni, creându-le stări asemănătoare, dizarmonioase. Aici se poate citi foarte bine expresia fizică a acestor persoane. În același mod, atunci când un gând, bun sau rău, străbate mintea unei persoane, el dă naștere unor vibrații ( în atmosfera mentală ), care vor călători în toate direcțiile, la mare distanță de emițător.

Gândurile pot vindeca bolile. Ele pot transforma mentalități. Gândurile pot face practic orice. Chiar și marile minuni au fost create practic prin puterea incredibilă a gândului. Gândul este o forță la fel ca și gravitația, atracția sau respingerea. Este bine să fim atenți întotdeauna la ceea ce gândim, să ne purificăm mintea și să o hrănim spiritual cu gânduri sublime, divine.

Gândul influențează întregul corp

Frumusețea vine din gândurile noastre
Image from Pixabay

Gândul își exercită influența asupra întregului corp. Gândurile de îngrijorare sau de frică sunt forțe de temut care există în lăuntrul ființei noastre. Ele otrăvesc înseși sursele vieții și distrug armonia, eficiența pe termen lung, vitalitatea și vigoarea.

Gândurile pozitive, de bucurie, bună dispoziție și curaj, vindecă, alină iritarea și sporesc enorm eficiența ființei prin multiplicarea puterilor mentale. De aceea, este bine să nu ne pierdem niciodată buna dispoziție. Zâmbim și râdem tot timpul. Această stare de bine își exercită influența asupra întregului corp, vom fi sănătoși și vom avea o frumusețe strălucitoare.

Am descoperit că atunci când iubești viața, viața te iubește și ea la rândul ei

Arthur Rubinstein

Gândurile atrag gânduri similare, sau cum spune înțelepciunea populară: ”Cine se aseamănă , se-adună”, ori ”spune-mi cu cine te împrietenești ca să-ți spun cine ești”. Gândurile noastre au putere de atracție. Fiecare dintre noi atragem continuu din universul vizibil și din cel invizibil ( ce conține forțele vieții ) gândurile, influențele și condițiile cel mai apropiate de cele ale propriilor idei.

Ducând cu noi anumite gânduri și reținându-le o durată mai lungă de timp, vom atrage fără încetare, conștient sau inconștient, tot ceea ce corespunde calității noastre dominante de gândire. Gândurile sunt proprietatea noastră și le putem folosi în mod creator, împlinindu-ne dorințele, prin cunoașterea puterii lor, prin utilizarea lor conștientă, prin focalizare și concentrare.

Noi ținem în mâinile noastre întreaga putere de a ne alege gândurile și de a atrage influențele pe care le dorim. Gândul este cel care modelează omul. Imaginația poate face adevărate minuni. Prezentul nostru este rezultatul gândurilor anterioare, iar viitorul își are sămânța în gândurile noastre actuale. Dacă gândiți corect, veți gândi și acționa corect. Vorbirea și acțiunea totdeauna urmează gândirii. Gândurile frumoase, aduc frumusețea în viața voastră în toate planurile.

O persoană iubitoare trăiește într-o lume iubitoare. O persoană ostilă trăiește într-o lume ostilă, fiecare întâlnește în viață propria lui reflectare

Ken Keyes, Jr.

Trebuie să citești și ...

Îți recomandăm să citești și ...