Cum ne influențează câmpurile electromagnetice

Acest articol este disponibil și în: English

Stresul electromagnetic

Câmpul electric și câmpul electromagnetic este prezent aproape peste tot în viața noastră, acolo unde există alimentare cu energie electrică. Chiar dacă aceste câmpuri de energie sunt invizibile, ele sunt prezente în viața noastră, având efecte mai mult sau mai puțin distructive în funcție de intensitatea la care suntem expuși.

Până aici nimic nou. Poate vă întrebați ce legătură există între câmpul electromagnetic și armonizarea locuinței dumneavoastră. Răspunsul este că mediul electromagnetic al locuinței urbane moderne este destul de diferit de cel al strămoșilor noștri.

Cu toții ne-am dezvoltat într-un câmp electromagnetic, cel natural creat de însăși planeta noastră. Acest câmp magnetic este, în general, destul de stabil, deși apar vibrații de intensitate în spațiu și timp ca urmare a interacțiunilor cu radiațiile cosmice solare și cu câmpurile magnetice ale soarelui și ale celorlalte planete.

campurile electromagnetice
Image from Pixabay

Analizele efectuate pe roca vulcanică prelevată de pe fundul oceanelor relevă faptul că la fiecare 29.000 de ani s-a produs o inversare a polilor magnetici ai Pământului, acest lucru afectând viața pe planeta noastră.

Alte tulburări ale câmpului electromagnetic au fost observate timp de sute și chiar mii de ani de ani. Spre exemplu, în Marea Britanie liniile aeriene de demarcație se întâlnesc pe locul unui vechi monument, sau al altarului unei biserici sau catedrale foarte vechi. Aceste zone încărcate de energie erau folosite în anumite scopuri, dar nu pentru locuit.

Alte forme de tulburări ale câmpului magnetic se pare că duc la scăderea câmpului energetic uman, cauzând letargie, depresie și chiar boli foarte grave, cum ar fi cancerul.

Acest fenomen este denumit „stres geopatic ”și se pare că este legat de erori geologice în interiorul scoarței terestre, cursuri repezi de apă subterană, de săpături subterane de proporții, cum ar fi fundațiile clădirilor înalte, principalele trasee de canalizare și tunelurile metrourilor. De aceea este știut faptul că nu este bine să construim o casă, unde există câmpuri electomagnetice și noduri Hartman.

Prima bogăție a omului este sănătatea.

RALPH WALDO EMERSON

Izvoarele subterane și chiar conductele de apă amplifică efectul dăunător al radiațiilor Hartman. Este bine să nu construim casa în zone inundabile și mlăștinoase. În schimb apele curgătoare de suprafață sunt benefice. Structura solului este foarte importantă. Cele mai benefice soluri pentru construit case sunt terenurile nisipoase, calcaroase și cu roci cristaline. Dacă solul este prea bogat în calcar, cei care vor locui în acea zonă vor fi expuși riscului de a face calculi renali. Orientați-vă și după cum cresc plantele, dacă zona este benefică vor fi multe și sănătoase, dacă este străbătută de un câmp de radiații nocive, vegetația este puțină și bolnavă. Tuia și pinul, spre exemplu preferă câmpurile magnetice pozitive, iar feriga se dezvoltă în câmpuri electrice nule.

campurile electromagnetice
Image from Pixabay

În teoria Feng Shui este bine să alegem un teren pătrat sau dreptunghiular atunci când ne decidem să construim o casă, este benefic, simbolizând stabilitatea. Trebuie să evităm terenurile cu unghiuri ascuțite. Cel mai bine observăm aceste energii la animalele de companie. În timp ce câinii preferă mediile pozitive, pisicile se hrănesc cu energiile negative.

Având în vedere toate aceste lucruri, după milioane de ani de evoluție, oamenii au ajuns să supraviețuiască în mod fericit în interiorul câmpului magnetic natural terestru, evitând acele locuri în care energia naturală le crea probleme.

Câmpurile electromagnetice din interiorul locuinței

campurile electromagnetice
Image from Pixabay

Noi suntem în mod constant bombardați din exterior cu radiații de tipul microundelor emise de televizor, de transmițătorii radar și de telecomunicație atât la sol cât și în spațiu.

Multe persoane locuiesc aproape de câmpurile electromagnetice puternice emise de cablurile de înaltă tensiune, de generatoarele de curent și liniile electrice ale căilor ferate.

În interiorul locuințelor noastre producem câmpuri electrice artificiale de la motorul mașinii de spălat, de la aspiratoare, ventilatoare, aragazuri electrice, cuptoare cu microunde și alte numeroase aparate electrocasnice, precum și de la ecranele televizorului și al calculatorului.

campurile electromagnetice
Image from Pixabay

Cablurile electrice care înconjoară casa, generează un câmp electric minor, dar ușor detectabil. Experiențe recente indică faptul că, în medie, corpul uman suportă destul de bine aceste câmpuri electromagnetice puternice pe perioade scurte de timp.

Este foarte important să recunoaștem că unii oameni (mai ales femeile) sunt mult mai sensibili la aceste câmpuri decât alții.

Cu siguranță ați cunoscut persoane care au suferit diverse tulburări ale sistemului nervos, acest lucru datorându-se faptului că ei locuiau sub linii de înaltă tensiune.

Aproape toate tipurile de stres și combinațiile dintre ele (câmpuri electromagnetice, poluarea apei și a aerului, obiceiuri personale nesănătoase, hrana de proastă calitate, chimicalele din produsele casnice, zgomotul persistent și excesiv, extenuarea, problemele emoționale, lipsa exercițiului fizic, mediul dezordonat și haotic, decorul de interior nepotrivit, etc.) declanșează suferință și afecțiuni grave și de durată.

Câteva sugestii pentru a reduce expunerea la câmpurile electromagnetice artificiale din locuință

campurile electromagnetice
Image from Pixabay
  • Ar fi bine să ne străduim să ne expunem cât mai puțin acestor câmpuri electromagnetice artificiale din locuință.
  • Lăsați televizorul, radioul, aparatura electronică și calculatorul deschise numai când aveți un motiv întemeiat.
  • Dacă priviți la un televizor mic sau utilizați un calculator, așezați-vă la o distanță de cel puțin un metru de ecran. Stați la o distanță de cel puțin doi metri în fața unui televizor cu ecran mare.
  • Este bine ca în locul în care dormiți să nu așezați un televizor sau calculator.
  • Evitați folosirea unor dispozitive electrice lângă pat și nu mergeți la culcare cu pătura electrică deschisă.
  • Pe cât posibil folosiți scule sau instrumente de bucătărie manuale mai degrabă decât electrice.
  • Așezați cât mai multe plante sempervirescente și ferigi acolo unde aveți echipament electric (calculator, televizor). Cactusul este de asemenea foarte benefic din acest punct de vedere.
  • Așezați ecranul calculatorului sau televizorul pe câteva suporturi de plută (blochează câmpul electromagnetic).
  • Evitați să dormiți pe paturi având cadru metalic, pe saltele cu arcuri din oțel, pe pături electrice, scaune cu arcuri din oțel. Mobilierul din lemn este mai bun, tapisat sau având saltele umplute cu fibră naturală.

Ai grijă de corpul tău, pentru că este singurul loc unde va trebui să trăiești.

JIM ROHN

Trebuie să citești și ...

Îți recomandăm să citești și ...