8 lucruri pe care nu le știai despre nuca de cocos

Acest articol este disponibil și în: English

Nuca de cocos miracolul naturii

Apa de cocos sau ulei de cocos? Nuca de cocos s-a bucurat de apreciere încă din cele mai vechi timpuri. Utilizată în industria frumuseții, în medicină dar și în hrana noastră, nuca de cocos ne aduce nenumărate beneficii. În cel de-al Doilea Război Mondial, soldații răniți, foloseau apa de cocos în loc de ser fiziologic pentru a se trata. Cu toții am auzit și chiar am folosit uleiul de cocos care face miracole pentru păr și piele. Oriunde ne-am întoarce, auzim tot felul de lucruri minunate despre nuca de cocos.

Alimentul vindecător

8 lucruri pe care nu le stiai despre nuca de cocos
Image from Pixabay

Noi oamenii suntem conectați cu plantele, cu natura mai mult decât am crede. Apa de cocos este incredibil de similară cu sângele uman. Cocotierii sunt arbori tropicali care au nevoie de căldură pentru a se putea dezvolta, la fel ca și oamenii. Ei nu pot supraviețui în frig fără un echipament de protecție sau fără o sursă de căldură. Cocosul ne pune pe toți în contact cu însăși existența noastră.

Apa de cocos adăugată în shake-uri, smoothie-uri și alte preparate ajută la potențarea lor sporind capacitățile celorlalte ingrediente, ajută la eliminarea din organism a acizilor neproductivi. Putem să adăugăm pulpă de cocos în salate, în felul acesta, castraveții, salata verde, roșiile, spanacul, ceapa, vor deveni mai nutritive și mai terapeutice. Apa de cocos adăugata la salate face ca toate aceste alimente să-și împlinească la maxim potențialul prin activarea aminoacizilor, vitaminelor și celorlalte substanțe nutritive.

8 lucruri pe care nu le stiai despre nuca de cocos
Image from Pixabay

Apa de cocos conține o glucoză vitală și săruri minerale esențiale, inclusiv cele de potasiu și sodiu. Aceste componente sunt fundamentale pentru protecția neurotransmițătorilor, responsabile pentru starea de insomnie, apnee neurologică și tulburări ale somnului. Apa de cocos este cel mai bun remediu pentru producția de neurotransmițători.

Oligoelementele și electroliții din apa de cocos hrănesc țesuturile reproducătoare, fiind excelentă pentru cei care se confruntă cu probleme de infertilitate. Este extrem de benefică pentru cei care suferă de diabet, hipoglicemie și alte tulburări ale glicemiei. Echilibrează activitatea glandelor suprarenale, ajută în cazul bolilor creierului și cele neurologice. Cei care suferă de demență, Alzheimer sau Parkinson, pot beneficia de o îmbunătățire a sănătății consumând acest fruct minunat.

8 lucruri pe care nu le stiai despre nuca de cocos
Image from Pixabay

Uleiul de cocos este benefic pentru ochi, iar pulpa are calități anti-patogene prin conținutul de antioxidanți. Cocosul este un aliment antibacterian și antiviral excepțional. Prin urmare acest fruct este benefic să fie consumat atunci când cineva suferă de: diabet, oboseala glandelor suprarenale, hiopglicemie, cancerul tiroidei, depresie, insomnie, probleme oculare, migrene, Parkinson, Alzheimer, demență, infecții urinare, infertilitate, deparazitare, arsuri solare.

Pentru cei care se tem de apă sau de înot este bine să consume mai mult cocos. Acesta este un remediu bun pentru depășirea anxietății și fricii de înot. Dacă nu aveți nucă de cocos proaspătă, este în regulă să consumați și unt de cocos la borcan sau pulpă congelată de nuci tinere, pe care o puteți presăra în salate. Pentru gătit, este ideal să folosiți uleiul de cocos.

Vă confruntați cu simptomele următoare?

8 lucruri pe care nu le stiai despre nuca de cocos
Image from Pixabay

Specialiștii în remedii naturale ne recomandă să consumăm cocos atunci când ne confruntăm cu simptome precum: dureri de cap, dureri ale tălpilor, hipertensiune, tulburări ale somnului, insomnie, nervozitate, țiuit în urechi, dureri la nivelul urechilor, oboseală, agitație, anxietate, ceață mentală, pierderi de memorie, alergii alimentare, nevralgie, deficit de minerale, deshidratare, dureri de spate, infertilitate, arsuri solare, infecții urinare.

Cocosul se consumă cel mai bine seara, în special pentru cei care au probleme cu somnul. Este bine să evitați apa de cocos care conține arome naturale, acid citric sau îndulcitori artificiali. Există nenumărate rețete în care să adăugați acest fruct minunat. Adăugat in salate și sucuri îmbunătățește calitățile terapeutice ale acestora, activând aminoacizii, vitaminele și celelalte substanțe nutritive benefice pentru organism.

8 lucruri pe care nu le stiai despre nuca de cocos
Image from Pixabay

Prin urmare consumul acestui fruct minunat reprezintă un adevărat suport și echilibru emoțional pentru orice moment dificil pe care îl parcurgem în viața noastră. Cocotierii ne învață că ceea ce contează cel mai mult în viață este să fi optimist și să crezi cu tărie că soarele revine pe cer după orice furtună. Suntem într-o conexiune permanentă cu natura mai mult decât ne imaginăm, ne ajutăm unii pe alții și reușim să creăm cele mai minunate lucruri.

Trebuie să citești și ...

Îți recomandăm să citești și ...