Ramona Pintea prezintă Shadows & Sparkles

Acest articol este disponibil și în: English

Ramona Pintea – Urban Queen

Ramona Pintea este o artistă consacrată, căreia îi place să picteze în ulei, acrilic, dar și să combine diverse materiale și tehnici. Lucrările ei au fost expuse în Europa și în Statele Unite ale Americii. Superbele creații ce i-au purtat semnătura au fost realizate pentru societatea cosmopolită din Marea Britanie.

Ca artist, Ramona și-a făcut debutul în 2013, când a fost invitată să-și expună lucrările la Fusion Art Gallery din Miami, în cadrul prestigiosului Târg de artă Basel. Ramona este autoarea seriei de lucrări Urban Queen (Regina Urbană) și creatoarea campaniei #wearyourcrown, lansată la 8 martie 2022, în Washington DC.

Ramona Pintea Artist
Ramona Pintea Artist

Ramona Pintea este celebră în toată lumea datorită creațiilor sale unice, pline de culoare, pline de viață și în același timp pline de mister. Faimoasele picturi parcă sunt menite să îți taie respirația prin tema abordată, unică, dar și prin stilul aparte, fiecare operă a artistei îmbie să te oprești parcă din timpul tău, să meditezi un pic, să treci în alte planuri temporale, pentru ca mai apoi să revii din nou încărcat cu fericire.

Zen by Ramona Pintea
Zen by Ramona Pintea

Tablourile semnate de Ramona Pintea sunt o fuziune între arta abstractă și figurativă, vibrante, pline de culoare, te conectează cu o altă dimensiune, însă este cât se poate de reală și disponibilă. ”În căutarea propriului eu, m-am descoperit pe mine însămi.”, spune Ramona. ”Am o misiune, să împuternicesc femeile prin artă.”

Creațiile ei îndrăznețe și înălțătoare, au câștigat acțiune printre iubitorii de artă, colecționarii și adepții din întreaga lume. Și-a expus lucrările în galerii de artă renumite din Miami, Hong Kong, Filipine, Marea Britanie, Canada, Norvegia, Lituania și bineînțeles la București.

Guardian of the wolves by Ramona Pintea
Guardian of the wolves by Ramona Pintea

Pictura este mult mai mult decât o carieră sau o pasiune artistică pentru Ramona. Artista îmbină calitățile frumoase și unice ale femeilor, creează o legătură cu femeile obișnuite, în ideea unei mișcări de împuternicire și schimbare, pentru regăsirea puterii de sine.

În multe dintre creațiile ei regăsim o coroană regală, simbolul suprem al puterii și curajului. Acest simbol înseamnă și pe cineva care își servește oamenii cu dăruire, diplomație și determinare.

În iulie 2022, în colaborare cu artistul stradal de origine română Ortaku, Ramona a finalizat cele mai mari picturi ale ei de până acum. Acestea se află în vecinătatea unuia dintre cele mai vizitate puncte de atracție turistică din Londra, cu semnificație istorică, și anume, Marble Arch.

Cele două picturi murale cu dimensiuni de 5/9 metri, respectiv, 5/6 metri, se află în interiorul restaurantului Feya, a cărui patroana este celebra bucătar șef Zahra Khan. Muralele ilustrează Regine Urbane ce poartă mesaje inspiraționale, precum și motto-ul Wear Your Crown.

Expoziție de pictură Shadows & Sparkles

Vernisaj Stejarii Country Club by Ramona Pintea
Vernisaj Stejarii Country Club by Ramona Pintea

Între 10 și 19 noiembrie, 2022, Stejarii Country Club găzduiește o expoziție exclusivă a unor lucrări realizate de Ramona în atelierul său din București și în cel din Londra, pe parcursul ultimilor cinci ani. Lucrările de artă explorează rolul complex și provocator al femeii lumii moderne. Toate lucrările Ramonei pot fi văzute și cumpărate online de pe site-ul ei.

Prieteni minunați, mai vechi și mai noi, colecționari, iubitori de artă, au luat parte la vernisaj. Ramona a simțit că noi toți: „Avem puterea interioară de a face mai mult decât credem și mai mult decât ne-am imaginat vreodată, poartăți propria coroană.”

Care este secretul succesului?

Grace by Ramona Pintea
Grace by Ramona Pintea

„Am standarde foarte înalte. Tot timpul am impresia că nu am lucrat suficient și abia aștept să mă apuc iar de lucru. Diferența între succes și eșec se află în felul în care avem încredere în noi și privim situația. În orice situație ne-am afla, este bine să fim optimiști și să mergem către soluții, pentru că ele apar întotdeauna.”

”Voi, iubitori de artă, sunteți motivul pentru care pictez. Pentru a vă aduce uimire, inimă și bucurie prin artă. Pentru a vă încuraja să luați un moment și să vă opriți, să vă bucurați și să respirați. Pentru că, așa cum spune titlul uneia dintre picturile mele expuse, Viața este frumoasă.”

I See You by Ramona Pintea
I See You by Ramona Pintea

”Această expoziție reprezintă sfârșitul unei ere pentru mine, simt că am terminat ceea ce aveam de spus cu aceste tablouri și habar n-am ce voi picta în continuare. Am vrut să onorez acest sezon de artă pe care l-am creat în ultimii 5 ani, prezentând o selecție de 24 de piese de artă și să le pun la dispoziție publicului meu din România. Expoziția este deschisă până pe 19 noiembrie la Stejarii Country Club și poți merge oricând. Voi fi prin preajmă așa că dați-mi un DM și ne putem întâlni la o cafea.”

Vă invit cu căldură să explorați și să sărbătoriți universul trecut cu vederea al grației noastre interioare, al momentelor magice din călătoria vieții noastre, al iubirii profunde și semnificative, al frumuseții naturale maiestuoase și veșnice. Este o încântare și un privilegiu pentru iubitorii artelor frumoase să viziteze vernisajul. Mulțumim Ramona pentru fericirea pe care o aduci în sufletele noastre prin creațiile tale!

Trebuie să citești și ...

Îți recomandăm să citești și ...