Curry galben cu cocos
Curry galben cu cocos este o rețetă delicioasă, ușor de preparat, pe care cu siguranță o vei aprecia. Atunci când nu te-ai decis ce să pregătești pentru cină sau aștepți o gașcă de prieteni, îți recomand această rețetă gustoasă și sănătoasă. Vei reveni la acest fel de mâncare, iar și iar, pentru că este foarte gustos. Și dacă te-am făcut curios, sau curioasă, merită să încerci rețeta, mai ales că este preferata celor care duc o viață sănătoasă.
Ingrediente: 1 dovlecel mic galben, 8 cartofi, 8 morcovi, 1 lingură ulei de cocos, 3 cepe, tocate mărunt, 8 căței de usturoi, tocați, 2 linguri ghimbir ras, 2 linguri praf de curry galben, 2 căni lapte de cocos, 2 lingurițe miere, 1 linguriță sare, 1 legătură frunze de coriandru, 1 limetă, piper proaspăt râșnit.
Mod de preparare: punem dovleacul la fiert într-o oală potrivită. Aducem apa la fierbere și lăsăm pe foc 5-7 minute, până când dovleacul se înmoaie puțin. Îl scurgem de apă și lăsăm să se răcească.
Tăiem cartofii și morcovii cubulețe și îi punem deoparte. Când dovlecelul s-a răcit suficient îl tăiem în două și îi scoatem semințele. Tăiem apoi dovleacul bucăți mari și îl punem înapoi în oală, împreună cu cartofii și morcovii. Punem apă în oală acoperim cu capacul și fierbem legumele la foc mic, amestecând din când în când. Continuăm fierberea până la frăgezirea completă a legumelor.
Pentru sosul curry, încălzim uleiul de cocos într-o oală mare și călim ceapa la foc mare până când începe să se frăgezească și să miroasă apetisant (încă cinci minute). Dacă este necesar, adăugăm puțină apă pentru a preveni lipirea ei pe fundul oalei. Adăugăm usturoiul, ghimbirul și praful de curry, amestecând continuu timp de un minut.
Apoi adăugăm laptele de cocos, mierea și sarea, continuând să amestecăm. Fierbem la foc mic mâncarea încă vreo 10-15 minute, până când legumele se pătrund complet. Servim mâncarea de legume cu sosul curry și garnisim cu câteva frunze de coriandru, suc de lime și piper proaspăt măcinat. Poftă bună!