Rețete pentru durerile de gât, gripă și bronșită
Aceste rețete pentru durerile de gât conțin doar ingrediente naturale. Pentru prepararea lor este bine să folosim vase emailate sau de sticlă.
Rețeta 1
Ingrediente: o lingură de gem de zmeură, o lingură de miere, o lingură de vodka sau cognac, o jumătate de lămâie. Preparare: punem toate ingredientele într-o ceașcă (250 ml), stoarcem sucul din lămâie și adăugăm apă fiartă până când umplem ceașca. Se administrează trei lingurițe cu înghițituri mici, înainte de culcare.
Rețeta 2
Ingrediente: sucul stors de la o lămâie, 100 g de miere. Preparare: amestecăm sucul de lămâie cu mierea. Luăm câte o linguriță de trei ori pe zi.
Rețeta 3
Ingrediente: 100 g de flori de tei, 100 g de zmeură, 1 litru de apă fierbinte. Preparare: turnăm apa fierbinte peste florile de tei și zmeură și lăsăm 10-15 minute la infuzat, apoi strecurăm băutura. Se bea 200 g de băutură caldă înainte de culcare, timp de 2-3 zile. Păstrăm băutura la frigider și o încălzim înainte de utilizare.
Rețeta 4
Ingrediente: o jumătate de ceașcă de suc de ridiche, o jumătate de ceașcă de hrean ras, o jumătate de ceașcă de miere. Preparare: amestecăm bine ingredientele și lăsăm deoparte timp de trei-patru ore. De trei ori pe zi, două-trei linguri pentru adulți și o linguriță pentru copii. Se păstrează amestecul la frigider.
Rețeta 5
Ingrediente: 50 g de ceapă rasă, 20 g de oțet de mere sau din vin, 60 g de miere. Preparare: turnăm oțetul peste ceapă. Adăugăm mierea și amestecăm totul, apoi lăsăm două ore, după care strecurăm. Luăm o linguriță la fiecare jumătate de oră.
Rețeta 6
Ingrediente: 100 g de ceapă rasă, 100 g de cristale de zahăr. Preparare: puneți zahărul peste ceapă și lăsați o oră. Păstrați la frigider. Se iau două lingurițe de suc provenit de la ceapă, de trei ori pe zi.
Rețeta 7
Ingrediente: 100 g de usturoi, 100 g de miere. Preparare: stoarcem sucul din usturoi, amestecăm cu mierea, lăsăm 24 de ore și strecurăm. Sucul obținut se pune într-un borcan de 200 ml și se păstrează la frigider. Se ia o linguriță de trei ori pe zi, înainte de culcare. După aceea se bea apă călduță.
Tratarea durerilor de gât, răcelii și tusei
Rețeta 1
Ingrediente: o jumătate de ceașcă de lapte, patru sau cinci smochine. Preparare: punem toate ingredientele într-o oală și fierbem timp de 5-10 minute, apoi lăsăm să se răcească. Se bea laptele cu înghițituri mici, iar smochinele se mănâncă înainte de culcare. Se repetă terapia de trei-patru ori dacă tusea persistă.
Rețeta 2
Ingrediente: o jumătate de ceașcă de miere, o jumătate de ceașcă de vin roșu sec, 10-15 g de usturoi. Preparare: turnăm vinul peste miere și amestecăm bine. Curățăm și zdrobim usturoiul. Se ia o cantitate mică de usturoi înainte de culcare și se bea vinul care a fost ușor încălzit.
Rețeta 3
Ingrediente: 200 g de unt nesărat, 200 g untură, 200 g de miere, 200 g praf de cacao, 15 gălbenușuri. Preparare: amestecăm toate ingredientele și încălzim până la punctul de fierbere, la foc mic, timp de 30-40 de minute, apoi lăsăm să se răcească. Se păstrează la frigider. Se ia o linguriță cu jumătate de ceașcă de lapte fierbinte, de trei ori pe zi. Se bea cu înghițituri mici. Ar trebui să dea rezultate în 5-7 zile.
Rețeta 4
Ingrediente: două linguri de lapte fiert, fierbinte, două linguri de cognac. Preparare: se amestecă ingredientele. Se utilizează cu o jumătate de oră înainte de mese, de trei ori pe zi. Nu este bine să stați în frig după aceasta, nu lăsați organismul să se răcească. Folosiți până când vă vindecați.
Rețeta 5
Ingrediente: 0,33 litri de bere și o lingură de miere. Preparare: punem ingredientele într-o oală emailată și fierbem la foc mic, timp de cinci minute. Se bea cald, cu înghițituri mici, de două ori pe săptămână.
Rețete pentru prevenire, în timpul epidemiilor de gripă
În cazul unei epidemii de gripă, ceapa și usturoiul ocupă primele locuri în toate rețetele populare, pentru prevenire. Acestea trebuie mâncate sau cel puțin mestecate timp de 2-3 minute, de preferat înainte de culcare (bineînțeles curățăm și dinții).
Pentru a preveni infecția este bine să bem ceai fierbinte cu lămâie (sau gem de zmeură) sau lapte cald cu miere (o lingură la fiecare cană), cât de des se poate.
Se stoarce o ceapă într-un castron mic și mirosim sucul timp de două-trei minute, de două-trei ori pe zi.
Tăiem mărunt o căpățână de usturoi și amestecăm cu o cantitate egală de miere (mierea de tei este cea mai bună). Se ia o lingură înainte de culcare și se bea puțină apă călduță.
Tocăm mărunt o ceapă, turnăm 0,5 litri de lapte fierbinte peste ea și păstrăm într-un loc călduros. Se bea fierbinte, jumătate înainte de culcare și jumătate dimineața.
Turnăm o cană de apă fierbinte peste două linguri de zmeură uscată (sau 100 g de zmeură proaspătă). Lăsăm 10-15 minute, adăugăm o lingură de miere și amestecăm bine. Se consumă cald, înainte de culcare, pentru a stimula transpirația.
Comentariile sunt închise.