3 rețete cu cafea

Acest articol este disponibil și în: English

O pauză de cafea

Oriunde și oricând luăm o pauză de cafea, ne dorim să savurăm momentul din plin. Alegem cafeaua potrivită de la Nespresso, pentru a ne oferi un moment de plăcere și a ne înviora. Fie că alegem Intenso, Espresso, Pure Origin sau Variations, avem certitudinea calității celor mai bune boabe de cafea, din cele mai bune culturi ale lumii, cunoscute sub numele de „cafea Gourmet”.

Există o alchimie frumoasă între cafea și lapte. Modificăm gustul cafelei preferate prin adăugarea laptelui în trei moduri: o picătură, un topping spumos sau amestecând o cantitate generoasă de lapte fierbinte. Pentru cei intoleranți (la cazeină), pot alege laptele de migdale de la Alpro. Toate aromele vor fi surprinzătoare!

Toate cafelele Nespresso Grands Crus se contopesc excelent cu laptele, chiar și cele cu un caracter mai delicat și nuanțat dezvoltă noi dimensiuni surprinzătoare atunci când le amestecăm cu lapte, spumă de lapte sau frișcă. Dar, să trecem la treabă și să preparăm una dintre cele trei rețete! Voi ce cafea alegeți?!

Iced Lungo Macchiato

3 rețete cu cafea
Image from Pixabay

Este o rețetă recomandată pentru sortimentele Lungo: Fortissio Lungo, Vivalto Lungo, Linizio Lungo. Acestea sunt sortimente complexe și echilibrate, delicate în același timp, bogate în arome, cu note dulci excepționale de cereale, note florale subtile, malț specifice varietății Burbon, cu intensitate mare sau mică, păstrând în același timp caracterul blând și delicat.

Ingrediente: 1 capsulă Fortissio Lungo / Linizio Lungo / sau Vivalto Lungo, 1 cub mare de gheață, 3-4 lingurițe de spumă de lapte rece, 1 linguriță de zahăr brun (opțional), pudră de cacao (opțional).

Mod de preparare: punem cubul de gheață într-o ceașcă pentru Lungo sau o cană pentru Americano, adăugăm o linguriță de zahăr brun (opțional) și extragem cafeaua (110 ml) peste. Preparăm spuma de lapte rece cu ajutorul aparatului Aeroccino sau Barista. Turnăm 3-4 lingurițe de spumă de lapte rece peste și decorăm cu pudră de cacao.

Tropical Mango

3 rețete cu cafea
Image from Pixabay

Această rețetă este recomandată pentru sortimentele intense de cafea: Ispirazione Palermo Kazaar, Ristretto Italiano, Arpeggio sau Roma. Kazaar-ul, extrem de intens și siropos, din Brazilia și Guatemala, este o cafea cu intensitate excepțională. Acest ristretto, are un gust puternic amărui, cu note piperate, echilibrate, o textură densă și cremoasă.

Arpeggio, intensă și cremoasă, cuprinde un buchet puternic de arome, care combină notele de cacao cu cele de prăjire intensă. Roma se distinge prin notele lemnoase și cele de prăjire intensă. Roma este cafeaua ideală pentru cei care își doresc un espresso tare și delicat în același timp.

Ingrediente: 1 capsulă Inspirazione Palermo Kazaar / Ristretto Italiano / Firenze Arpeggio / Decaffeinato / sau Roma, 3 cuburi de gheață sau gheață zdrobită (90 g), 100 ml suc de mango, lapte rece.

Mod de preparare: adăugăm gheața în pahar și turnăm sucul de mango peste. Extragem espresso (40 ml) o capsulă de Inspirazione Palermo Kazaar / Ristretto Italiano / Firenze Arpeggio / Firenze Arpeggio Decaffeinato / Roma, în pahar. Preparăm spuma de lapte rece cu aparatul Aeroccino și o turnăm în pahar peste cafea.

Affogato

3 rețete cu cafea
Image from Pixabay

Această rețetă este recomandată pentru sortimentele Espresso: Inspirazione Genova Livanto / Volluto / sau Cosi. Livanto, este un espresso echilibrat, caracterizat de note plăcute de caramel topit. Acesta evocă cel mai bine parfumul cafelei proaspăt prăjite, abia ieșită din prăjitor. Volluto, este ușoară și dulce, cu un parfum delicios și textură plină, în care se evidențiază note dulci de biscuiți, accentuate de note ușor acide, fructate, delicate.

Cosi, este delicată, prăjită ușor, din soiurile de cafea Arabica din estul Africii și din America Centrală și de Sud. Este un amestec echilibrat de arome, cu note de prăjire ușoară și note de cereale, completate delicios de note fructate, subtile.

Ingrediente: 1 capsulă Inspirazione Genova Livanto / Volluto / sau Cosi, 1 cupă de înghețată de vanilie / ciocolată / alune de pădure / sau lămâie.

Mod de preparare: adăugăm o cupă de înghețată de vanilie (ciocolată, alune de pădure sau lămâie) într-o ceașcă pentru Lungo sau Cappuccino. Extragem espresso (40 ml) capsula de Inspirazione Genova Livanto, Volluto sau Cosi peste înghețată. În felul acesta putem savura cea mai bună cafea pregătită chiar de noi! Ce spuneți? Încercăm?

Trebuie să citești și ...

Articolul precedent
Articolul următor

Îți recomandăm să citești și ...