Terapia cu lămâie

Acest articol este disponibil și în: English

Terapia cu lămâie reîmprospătează organismul

Terapia cu lămâie este cel mai bun mod de a reâmprospăta vitaminele din organismul nostru. Terapia cu lămâie oferă beneficii extraordinare, pentru că sucul citric este singurul acid care reacționează cu calciul din organismul nostru formând o sare unică.

În timp ce această sare este dizolvată, organismul nostru primește elemente de calciu și fosfor care normalizează metabolismul și regenerează țesutul osos. Acidul citric este unul dintre produsele sistemului nostru digestiv. Sucul de lămâie, pe lângă potolirea setei, permite corpului să conserve energia, care poate fi folosită la îndepărtarea depozitelor de sare din oase, articulații, mușchi și vase de sânge.

Terapia cu lămâie
Image from Pixabay

Terapia cu lămâie poate fi folosită și pentru tratarea pietrelor la rinichi. Sucul de lămâie este unul dintre cele mai bune remedii împotriva lor. Se poate observa o creștere a funcției rinichilor în timpul terapiei. Urina se înnegrește și când stă pe o perioadă mai mare de timp, poate produce sedimente roșiatice de săruri urice.

După ce urmați această terapie, jumătate de litru de urină poate produce o cantitate importantă de sediment. Aceasta înseamnă că acidul uric este îndepărtat rapid din organismul nostru datorită acestei terapii cu lămâi.

Urina devine de culoarea chihlimbarului la sfârșitul terapiei și nu mai produce sedimente nici dacă stă o perioadă mai îndelungată. Asta înseamnă că trupul nostru  nu mai conține cantități excesive de acid uric.

Terapia cu lămâie

Pentru această terapie folosim numai suc concentrat de lămâie, fără să diluăm cu apă sau să adăugăm zahăr sau miere. Puteți să beți acest suc de lămâie cu o jumătate de oră înainte sau la o oră după mesele dumneavoastră, ceea ce este și mai bine.

Terapia cu lămâie
Image from Pixabay

Pentru a trata boli cronice, grave, trebuie să beți în total suc rezultat din 200 de lămâi pe parcursul terapiei. Poate pentru mulți dintre voi înseamnă ceva aproape imposibil, unii au deja o senzație de acru în gură doar când se gândesc la o asemenea cantitate de acid citric.

Atenție însă pot exista cazuri rare, în care cantități mari de acid citric în stomac poate duce la dereglări ale funcției intestinale. În asemenea cazuri schimbăm temporar tratamentul cu dozajul celui preventiv până când stomacul nostru se obișnuiește cu sucul de lămâie, apoi putem încerca terapia din nou.

Pentru această terapie cu lămâie se recomandă următoarele dozaje:

  • Zilele 1 și 12 – 5 lămâi
  • Zilele 2 și 11 – 10 lămâi
  • Zilele 3 și 10 – 15 lămâi
  • Zilele 4 și 9 – 20 de lămâi
  • Zilele 5, 6, 7 și 8 – 25 de lămâi

Acestea însumează 200 de lămâi consumate pe o perioadă de 12 zile. Cantitatea zilnică ar trebui împărțită în 3-5 doze. Sa nu vă îngroziți de cantitatea de suc (aproape 1 litru) care trebuie consumată în zilele 5, 6, 7 și 8. Așa cum consumăm sucul de mere sau afine, la fel și sucul de lămâie poate fi consumat chiar dacă este ceva mai acru. Rezultatele vor fi remarcabile și efortul nu va fi în zadar.

Alte beneficii ale lămâii

Terapia cu lămâie
Image from Pixabay

Lămâile au multiple utilizări pentru sănătate. În cazul durerilor de gât sau al simptomelor durerilor de gât, sugeți o felie de lămâie la fiecare 15 minute. Chiar și cantitățile mici de acid citric diluat sunt în stare să ucidă germenii răcelii.

Pentru afecțiunile gingiilor sau alte afecțiuni ale acestora, clătiți-vă gura în mod regulat cu o soluție din suc de lămâie și apă încălzită prin fierbere dimineața și după-amiaza, la fiecare două săptămâni.

Lămâia este foarte eficientă pentru întărirea firului de păr. Pentru mătreață sau păr slăbit, frecați pielea capului cu o bucată de lămâie o dată pe zi, timp de 10 zile. Aceasta întărește părul și oprește apariția mătreții.

Pentru persoanele fumătoare, sucul de lămâie oferă beneficii extraordinare. Noi suferim cronic de deficiență de vitamine, dar în special cei care fumează. O singură țigară distruge până la 25 mg de vitamina C, care este un sfert din cantitatea zilnică recomandată.

Când acidul citric reacționează aminele, formează acidul aspartic, care are o încărcătură negativă. Acidul aspartic natural format în organismul nostru în timpul terapiei cu suc de lămâie este foarte valoros. Aproape toate formulele farmaceutice folosesc în tratarea bolilor descrise acidul aspartic, în forma sa sintetică.

Trebuie să citești și ...

Articolul precedent
Articolul următor

Îți recomandăm să citești și ...