Terapia cu coajă de ou

Acest articol este disponibil și în: English

Nu aruncați coaja de ou!

Coaja de ou nu este de aruncat! O putem folosi pentru tratamentul osteoporozei. Terapia cu coajă de ou este simplă și nu necesită multe cheltuieli. Coaja de ou este o sursă ideală de calciu, care este 90% asimilabil de către oasele noastre. Pe lângă carbonat de calciu, coaja de ou conține toate microelementele esențiale corpului nostru: cupru, fluor, fier, mangan, molibden, sulf, silicon, zinc și altele, 27 de elemente în total.

Compoziția unei coji de ou este foarte asemănătoare cu cea a oaselor și a dinților. Cercetătorii germani au studiat influența terapiei cu coji de ou asupra corpului uman și au concluzionat că atât la copii, cât și la adulți are rezultate pozitive.

Terapia cu coajă de ou
Image from Pixabay

Terapia cu coajă de ou are rezultate pozitive împotriva ruperii unghiilor, părului, a gingiilor care sângerează, constipației, insomnie, hipersensibilitate, răceală cronică și astm, osteoporoză, fără să cauzeze efecte secundare. Terapia cu coajă de ou, face ca țesutul osos să devină mai puternic și înlătură toate elementele radioactive din corp.

Cum se administrează?

Terapia cu coaja de ou. Punem la fiert o coajă de ou pentru cinci minute, o lăsăm să se usuce și o măcinăm în râșnița pentru cafea. Luăm 0,5 – 1 g pe zi. O putem amesteca cu suc stors din jumătate sau dintr-o lămâie sau cu o linguriță de miere. O putem adăuga în cereale sau brânză de vaci pentru prevenirea osteoporozei. Această terapie o folosim 30 de zile de două ori pe an, în ianuarie și noiembrie.

Alte remedii

Sucul din frunze de ridiche neagră este un remediu eficient pentru adulți și copii împotriva înmuierii anormale a dinților și a țesutului osos (osteomalacia). Osteomalacia este un defect în procesul de dezvoltare a oaselor, de exemplu corpul nu este capabil să asimileze și să folosească vitamina D pentru a absorbi calciul, necesar pentru creșterea oaselor și pentru a le menține puterea.

Osteomalacia se dezvoltă din cauza lipsei de vitamina D. În acest caz oasele se înmoaie și sunt predispuse la fracturi rapide. Expunerea la soare, mișcarea și o alimentație adecvată ne ajută să echilibrăm corpul. Pentru cele mai bune efecte, folosim un amestec de sucuri rezultate din frunze de ridiche neagră 90 g, păpădie 90 g și morcovi 280 g pentru două porții, dimineața și seara.

Terapia cu coajă de ou
Image from Pixabay

Regimul alimentar, în cazul persoanelor care suferă de osteoporoză, trebuie schimbat. Este bine să se evite alimentele care extrag calciul din oase: cafeaua, grăsimile animale,etc.. Este bine să introducem în alimentație sucurile din fructe proaspete, pentru a ne asigura cantitatea de vitamine naturale, în special vitamina C.

Alimente benefice. Este bine să mâncăm în fiecare zi o coajă de ou pisată, un ou fiert moale și un măr. Să introducem cu regularitate în dieta zilnică: mazăre, fasole, conopidă italiană și ovăz, care sunt bogate în estrogen. Se pot face terapii de detoxifiere și dușuri alternative, cald, rece, dimineața și seara. Ne putem întări structura osoasă prin exerciții fizice și dans. Săriturile pe ritmurile muzicii favorite timp de 10-15 minute, face minuni pentru organismul nostru. Multă sănătate!

Trebuie să citești și ...

Articolul precedent
Articolul următor

Îți recomandăm să citești și ...