Curățarea ficatului cu suc de mere

Acest articol este disponibil și în: English

Curățarea ficatului

Curățarea ficatului cu suc de mere, face minuni pentru organismul nostru. Curățarea ficatului se realizează cel mai eficient cu ajutorul uleiului și sucului de lămâie, totuși unele persoane nu pot bea ulei, nici măcar nu suportă mirosul acestuia. Ne putem curăța ficatul cu amestecuri de sucuri de legume. Această metodă este pe o durată mai lungă de timp și mai puțin eficientă.

Curățarea ficatului cu suc de mere
Image from Pixabay

În cazul în care încercați metoda cu sucuri de legume, rețeta este următoarea: beți o jumătate de pahar de suc amestecat din morcov, sfeclă și castravete, de trei-patru ori în fiecare zi, în proporție de 10:3:3 (de exemplu 250 grame: 75 grame: 75 grame), timp de două săptămâni. Repetați această terapie de 14 zile, de patru ori (la fiecare trei luni) în primul an și apoi o dată pe an.

Curățarea ficatului cu suc de mere

Sucul natural de mere face minuni pentru curățarea organismului, în special a ficatului, rinichilor și fierii. Este poate cea mai plăcută și mai simplă metodă pentru curățarea organismului. Folosim doar suc de mere presat la rece. Sucurile cumpărate, păstrate pentru mai mult timp nu dau rezultatele așteptate. Este bine să folosim mai multe mere dulci și doar câteva mere dintr-un soi mai acru, pentru un gust cât mai plăcut.

Curățarea ficatului cu suc de mere
Image from Pixabay

Bem sucul de mere cu înghițituri mici și ținem fiecare înghițitură în gură un timp, pentru a se amesteca cu saliva. Persoanele cu o microfloră digestivă sensibil afectată, pot resimți stări de disconfort ale stomacului, cum ar fi balonări, după ce consumă acest suc de mere.

Putem preveni acest disconfort, filtrând particulele de pulpă ce rămân în suc. Vă puteți pregăti dinainte sistemul digestiv pentru a putea face față unui conținut ridicat de acid, bând o jumătate de pahar de suc de mere cu 15 minute înainte de fiecare masă cu câteva zile înainte să începeți terapia.

Curățarea ficatului în trei zile

Terapia de curățare a ficatului cu suc de mere durează trei zile. În aceste trei zile nu mâncați absolut nimic, beți decât acest suc de mere. Accentuați starea de bine cu activități în aer liber, plimbări sau fitness.

Curățarea ficatului cu suc de mere
Image from Pixabay

În cele trei zile pe care le alegeți pentru curățarea ficatului, consumați numai suc de mere proaspăt stors, în următoarele cantități și la orele indicate:

  • La ora 8 – 1 pahar cu suc de mere
  • La ora 10 – 1 pahar cu suc de mere
  • La ora 12 – 2 pahare cu suc de mere
  • La ora 14 – 2 pahare cu suc de mere
  • La ora 16 – 2 pahare cu suc de mere
  • La ora 18 – 1 pahar cu suc de mere
  • La ora 20 – 1 pahar cu suc de mere

În cazul în care digestia nu este activă în timpul terapiei, se pot consuma ceaiuri din plante, diuretice sau se poate face o clismă. Multă sănătate!

Trebuie să citești și ...

Îți recomandăm să citești și ...