Laptele este bogat în calciu
Nu putem nega faptul că laptele este bogat în calciu, elementul necesar pentru dezvoltarea oaselor. Legumele și fructele precum: nucile, varza, morcovii, sfecla sau semințele de mac, conțin mai mult calciu într-o formă mai ușor de absorbit, într-o proporție ideală cu alte ingrediente.
Laptele conține și grăsime animală și după cum știm crește nivelul de colesterol, principala cauză a bolilor de inimă și a problemelor de circulație. Acesta este principalul motiv pentru care laptele este degresat. Cu toate acestea, proporția naturală a ingredientelor este distrusă în timpul procesului de degresare.
Asimilarea acestui lapte interferează cu capacitatea organismului nostru de a administra rezervele de calciu-fosfor într-un mod echilibrat. În consecință, capacitatea noastră de a absorbi calciul scade. Absorbția scăzută a calciului este principala cauză a viitoarei osteoporoze.
Produsele precum laptele integral, brânza etc. sunt diferite, le putem consuma în siguranță, în cantități mici, fiind extrem de benefice, atunci când conțin grăsimi naturale. Acestea sunt recomandate în special copiilor și persoanelor în vârstă. Aceste alimente conțin bacterii benefice pentru majoritatea proceselor din organismul nostru.
Cazeina din lapte nedigerabilă
Cu siguranță mulți dintre noi știm că nici un alt mamifer de pe această planetă, în afară de om, nu consumă lapte la vârsta adultă. Diferența între laptele uman și cel de vacă este conținutul mare de cazeină din ultimul. Cazeina este o proteină de care vițelul are nevoie pentru a avea copite și coarne. Vițelul consumă lapte doar în primele șase luni de viață. Oamenii nu au copite și coarne, de ce ar avea nevoie de atâta cazeină?
De cele mai multe ori consumăm mai multe proteine decât are nevoie organismul nostru. Intestinul gros conține o bacterie specială capabilă să sintetizeze proteinele din carbohidrații conținuți de alimentele pe bază de plante, dacă microflora intestinală este sănătoasă.
Organismul nostru conține toate elementele din tabloul lui Mendeleev și toți compușii chimici de care are nevoie, chiar dacă doar 40% dintre aceștia sunt furnizați prin hrană. Organismul nostru dispune de un laborator chimic perfect, creat de natură și are abilitatea de a face o mulțime de lucruri, de la sitetizarea aminoacizilor la producerea formulelor de însănătoșire.
Cazeina din lapte este descompusă în stomac de cheag. Copiii în vârstă de unu-doi ani au deja păr și unghii, așa că nu mai au nevoie de cazeină. Sistemul lor digestiv nu mai produce cheag, iar cazeina devine nedigerabilă.
Cazeina nedigerabilă este cauza diverselor umflături de pe organismul nostru, formează pietre la rinichi, blochează vasele de sânge și deformează degetele. Alte ingrediente nedigerate din laptele de vacă se acumulează sub forma unor substanțe mucoase în țesuturi și tendoane.
Mucusul este o substanță plină de bacterii provocatoare de boli. Bioterapeuții consideră că laptele de vacă este sursa substanțelor mucoase din organismul nostru pe tot parcursul vieții. Cei care consumă laptele de vacă sunt mult mai expuși bolilor precum: gripa, răceala, astmul, bronșita și multe altele.
Laptele din ziua de astăzi este dăunător, în special copiilor, din cauza poluării mediului. Calciul din lapte se găsește întotdeauna însoțit de stronțiu-90 radioactiv. Structura sa moleculară este asemănătoare cu cea a calciului, numai că mai mare.
Atunci când stronțiul-90 pătrunde în organismul nostru, moleculele sale înlocuiesc moleculele de calciu din sistemul osos. De aceea cei care beau lapte au membre mărite, în special degetele de la mâini și picioare și suferă de disfuncții ale articulațiilor șoldului și genunchiului.
A bea sau a nu bea?
Toate argumentele pe care le-am prezentat nu-i vor convinge pe cei pentru care laptele și produsele lactate constituie o mare parte a dietei. Este adevărat, nu este ușor să scăpăm de o dependență ce durează de o viață. Dacă nu putem să renunțăm la lapte, este bine să trecem pe lapte de capră. Are un conținut scăzut de cazeină și grăsimi și seamănă cu laptele uman la conținut.
Cei care continuă să bea laptele de vacă, trebuie să fie pregătiți pentru simptome precum: dureri intestinale, balonare, diaree, constipație, dureri mari de oase și încheieturi, etc. Așa că decizia este numai a voastră:”a bea sau a nu bea?”.
Laptele de migdale alternativa sănătoasă
Laptele de migdale de la Alpro are un gust rafinat, o textură delicată și reprezintă o alternativă pentru paharul clasic de lapte. Devine foarte simplu să ne alcătuim un mic dejun sănătos și gustos în același timp.
Laptele de migdale Alpro este produs din cele mai bune migdale, 100% vegetal și are în mod natural un conținut redus de grăsimi. Fiecare pahar cu lapte de migdale Alpro este o sursă de calciu, vitamina E și antioxidanți.
Migdalele sunt recunoscute de sute de ani, ca fiind o sursă excelentă de vitamine și minerale, grăsimi esențiale, care ne pun în valoare frumusețea. Organismul nostru ne va mulțumi dacă îl răsfățăm încă de la micul dejun cu lapte de migdale. Știu că acum vei alege varianta perfectă pentru tine!