12 beneficii pentru Drojdia de bere

Acest articol este disponibil și în: English

Drojdia de bere întărește imunitatea

Drojdia de bere este foarte apreciată în fitoterapie și în bucătărie atunci când gătim diverse preparate foarte gustoase. Găsim drojdia de bere în stare inactivă, sub formă de capsule sau pulbere, la plafar sau în magazinele naturiste, iar cea în stare proaspătă, aproape în toate supermarketurile. Drojdia de bere, are în componență ciuperci microscopice, fiind un probiotic natural foarte eficient pentru imunitatea noastră. Este un adjuvant de bază în problemele digestive și un aliat esențial pentru frumusețe.

Compoziție – drojdie de bere

Drojdia de bere conține, glucide, lipide, proteine peste 50% (din greutatea drojdiei), minerale și oligoelemente precum: calciu, magneziu, fosfor, zinc, fier, cupru, potasiu. Conține 17 vitamine, în special din complexul B (B1-tiamină, B2-riboflavină, B5-acid pantotenic, B8-biotină, B9-acid folic), vitamina E, 14 tipuri de săruri minerale și 16 aminoacizi, cu nenumărate beneficii pentru organismul nostru.

Beneficii pentru organism

Drojdia de bere are proprietăți antianemice, antitoxice, stimulante, remineralizante. Este indicată în demineralizare, rahitism (preventiv), avitaminoze, anorexie, anemie, infecții intestinale, tulburări de creștere, nevrite, constipație, diabet zaharat, ateroscleroză, acnee, psoriazis, afte.

12 beneficii pentru Drojdia de bere
Image from Pixabay

Mod de folosire: 3 linguri pe zi, diluată în apă (drojdie proaspătă), 4-10 g pe zi drojdie uscată. Drojdia se mai poate folosi și sub formă injectabilă sau sub formă de comprimate preparate special. Nu se va consuma în mod continuu, în fiecare lună se impun pauze de mai multe zile.

Deși este sigură pentru toți oamenii, există și cazuri în care poate provoca dureri de cap sau disconfort stomacal. În interacțiunea cu alte medicamente este bine să informăm medicul, atunci când ne decidem să facem o cură cu drojdie de bere.

Sănătate și frumusețe. Drojdia de bere are efecte benefice asupra pielii, părului și unghiilor noastre. Menține sănătatea pielii, datorită aportului de vitamina B și săruri minerale. Drojdia de bere ajută la reglarea producției de sebum din piele, la hidratare, făcând-o netedă și luminoasă. Este bine să o introducem în alimentația noastră, alături de legume (morcovii), pentru a ne proteja împotriva razelor ultraviolete. Este benefică și în cazuri de acnee, psoriazis și afte.

Drojdia de bere favorizează sinteza Keratinei care constituie 95% din fibra capilară. Comprimatele cu drojdie încetinește procesul de albire a părului, ajută părul subțire și fragil, lipsit de strălucire, întărind rădăcina acestuia. La fel de benefică este și pentru sănătatea unghiilor, nu se mai rup atât de ușor, devenind mai rezistente.

12 beneficii pentru Drojdia de bere
Image from Pixabay

Elimină kilogramele în plus. Drojdia ne ajută să slăbim! Datorită faptului că aici găsim tot complexul B de vitamine, sănătatea organismului este asigurată din mai multe puncte de vedere. Un rol foarte important îl are în descompunerea carbohidraților, a grăsimilor și proteinelor. Combate constipația și infecțiile intestinale.

Diabet zaharat. Cei cu risc de diabet sau care suferă de diabet, este bine să facă cure de drojdie de bere. Prezența cromului, un mineral esențial pentru organism, ajută la menținerea unui nivel normal al glucozei din sânge. În asociere cu alte medicamente, drojdia de bere, poate provoca hipoglicemie.

Ameliorează durerile premenstruale. Datorită complexului de vitamine și în special a vitaminei B6 și E, contribuie la ameliorarea durerilor premenstruale.

Tratează anemia. Cei care se simt obosiți, stresați, anemici, precum și cei cu deficit de fier, este bine să consume drojdie de bere. Este cea mai bună sursă de fier și ajută în cazul asimilării mineralelor: magneziu, calciu, etc.

Colesterol și tensiune sub control. Prin conținutul de niacină și beta-glucan, drojdia de bere ajută la reducerea colesterolului rău (LDL) și îl ajută să crească cel de tip bun (HDL). Datorită conținutului bogat în calciu, magneziu și potasiu, ajută la normalizarea tensiunii arteriale.

12 beneficii pentru Drojdia de bere
Image from Pixabay

Ameliorează starea de greață. Foarte utilă, în special femeilor însărcinate, drojdia de bere, reduce și calmează starea de greață, vărsăturile, probleme care apar pe parcursul sarcinii. Are proprietăți antianemice și remineralizante.

Probleme digestive. Saccharomyces cerevisiae, o tulpină bacteriană prezentă în drojdie, activează digestia, stimulează și regenerează flora bacteriană, combătând infecțiile intestinale. Este un remediu bun în caz de balonare, un semn că digestia este deficitară. Digestia lentă, un intestin leneș, sunt semnele care duc de cele mai multe ori la balonare.

Sistem imunitar puternic. Vitaminele și mineralele stimulează sistemul imunitar. Este bine să facem cure scurte cu drojdie de bere pentru un tonus mai bun în perioadele de suprasolicitate și stres, care accentuează oboseala. Consumul regulat, dar cu pauze de câteva zile, are efect de regenerare a organismului și ne menține în formă. Atât pentru sănătate, cât și pentru frumusețe, merită să încercăm o cură cu drojdie de bere!

Trebuie să citești și ...

Îți recomandăm să citești și ...