Curățarea ochilor sensibili
Curățarea ochilor este necesară pentru fiecare dintre noi. Poluarea, machiajul, substanțele chimice, soarele, toate ne influențează sănătatea ochilor. De aceea este necesară o curățare periodică cu remedii naturale, care nu irită pielea. Oftalmologii ne atrag atenția asupra faptului că ochii sensibili au nevoie de îngrijire profesională.

Ce înțelegem prin ochii sensibili? Ochii care se înroșesc atunci când ne demachiem, se inflamează. Într-o astfel de situație medicii ne recomandă un demachiant foarte delicat. Extractul din mușețel, alături de cel de albăstrele și gălbenele sau dovedit a fi printre cele mai eficiente ingrediente.
2 metode pentru curățarea ochilor
Cele 2 metode descrise mai jos ne ajută la înlăturarea impurităților pe cristalin datorate cataractei.
Metoda 1. Turnăm două cești de apă fiartă peste două lingurițe de flori de gălbenele, lăsăm 30 de minute la infuzat, apoi strecurăm. Bem o jumătate de pahar de trei ori pe zi, de preferat cu 15-20 de minute înainte de mese. Folosim băutura ce rămâne pentru a face comprese pentru ochi seara și dimineața câte 5-10 minute de fiecare dată. Repetăm timp de o lună.

Metoda 2. Utilizăm lumina solară pentru curățarea ochilor. Pentru a ne îmbunătăți vederea și a preveni tulburările de vedere, ne putem uita la soare cu ochii deschiși înainte de ora 20 și după ora 18, mai ales în lunile aprilie și mai. Durata fiecărei sesiuni de terapie trebuie să fie după cum urmează: prima săptămână – 1 minut, a doua săptămână – 2 minute, a treia săptămână – 3 minute, a patra săptămână – 5 minute. Dacă ochii încep să vă doară, uitați-vă înspre soare, în loc să vă uitați direct în el. Multă sănătate!