Remedii tibetane pentru sănătate și longevitate

Acest articol este disponibil și în: English

Remedii pentru sănătate

Medicina tibetană îmbină latura medicală cu cea spirituală și ne propune o combinație de remedii pe bază de plante și un stil de viață conștient și echilibrat. Pentru menținerea unui aspect tânăr și pentru a ne menține un alb clar al ochilor și o sclipire catifelată există remedii naturale simple. În fiecare zi este bine să bem 50 g de suc de napi.

Pentru a preveni micșorarea ochilor odată cu îmbătrânirea, masăm degetele mici înainte de culcare. Pe măsură ce înaintăm în vârstă putem suferi de hipermetropie și să avem nevoie de ochelari. Putem preveni acest lucru, masându-ne degetele arătătoare, fiecare câte trei minute pe zi.

Remedii tibetane pentru sănătate și longevitate
Image from Pixabay

Somn odihnitor și longevitate. Există un bun obicei în Orient, numit „Bucuria picioarelor”, în care cuplurile își masează picioarele reciproc, adică acolo unde avem peste 70.000 de terminații nervoase. Un astfel de masaj înlătură oboseala, îmbunătățește somnul și mărește longevitatea. Putem să apelăm cu încredere la centrele Spa, unde să ne răsfățăm cu un masaj reflexogen.

Remedii antiaging

Pentru prevenirea ridurilor există remedii naturale la îndemâna noastră: amestecăm un gălbenuș de ou, o lingură de glicerină și o lingură de miere. Utilizăm acest amestec, în fiecare dimineață și seara, ca mască de față.

O altă rețetă pentru riduri: radem o lămâie cu tot cu coajă și o amestecăm cu 100 g de miere, într-un vas de sticlă. Utilizăm această mască de față, o dată pe zi, timp de 10-15 minute.

Remedii tibetane pentru sănătate și longevitate
Image from Pixabay

Un alt remediu antiaging: amestecăm 100 g de miere cu 100 g de votcă încălzită, într-un vas de sticlă. Încălzim puțin și folosim amestecul ca mască de față o dată pe zi timp de 15 minute.

O altă rețetă: fierbem o legătură de pătrunjel în 0,5 l de apă timp de 30 de minute, lăsăm la temperatura camerei timp de 30 de minute, strecurăm, turnăm într-un borcan și închidem ermetic. Se păstrează borcanul într-un loc întunecos timp de 2 zile. Cu acest conținut ne frecăm pe față în fiecare dimineață și seara. Nu clătim!

Fără pete și riduri pe față

Remedii tibetane pentru sănătate și longevitate
Image from Pixabay

Rețetă: tăiem bine 100 g de napi și îi punem într-o oală, peste care turnăm apă fiartă și mai fierbem încă 15 minute. Luăm de pe foc și lăsăm la temperatura camerei timp de 20 de minute. Strecurăm conținutul și amestecăm cu o lingură de suc de lămâie, apoi depozităm într-un loc întunecos. Cu această loțiune ne spălăm fața în fiecare dimineață și seară.

Și cum întotdeauna aduc aminte, modul de viață ne influențează sănătatea, este bine să trăim în armonie cu natura iar organismul nostru se vindecă și întinerește singur. Desigur îl ajutăm cu aceste remedii naturale, un regim alimentar simplu, să învățăm să respirăm corect, să facem mișcare, să ne expunem organismul la apă, aer și lumina soarelui.

Trebuie să citești și ...

Îți recomandăm să citești și ...