Mâini frumoase și catifelate cu 5 remedii naturale

Acest articol este disponibil și în: English

Mâini frumoase și catifelate

Suntem permanent preocupate să avem mâini frumoase. O mână frumoasă este un semn de eleganță și de distincție. Fiecare femeie trebuie să se îngrijească de frumusețea mâinilor ei așa cum își îngrijește și tenul. Să avem mâini frumoase, nu este o provocare, este o rutină de care trebuie să ținem cont în orice activitate zilnică.

Pentru că obișnuim să spălăm vasele, în cazul în care nu avem încă o mașină de spălat, este bine să ne obișnuim să purtăm mănuși de protecție. După ce am terminat, clătim și uscăm palmele, iar la final le masăm cu câteva picături de ulei de măsline.

Mâini frumoase și catifelate cu 5 remedii naturale
Image from Pixabay

Pentru mâini frumoase și catifelate, este bine să scufundăm degetele, timp de 10 minute, în apă caldă în care am adăugat o lingură de ulei de măsline. Se vor înmuia și pielițele de la unghii. Pentru unghiile moi, lipsite de rezistență, care se rup ușor este bine să aplicăm în jurul lor cu ajutorul unui bețigaș cu vată la capăt, o soluție de iod sau un amestec de zeamă de lămâie și ulei de ricin.

Dimineața și seara, este bine să masăm unghiile cu o cremă grasă în care adăugăm vitamina A, uleioasă. Se pot face băi călduțe în ulei vegetal, câte 10 minute pe zi. Unghiile se freacă cu o jumătate de lămâie și se ung cu ulei de măsline.

5 remedii naturale pentru mâini frumoase

Ulei de măsline, tratament pentru unghii și cuticule. Se înmoaie vârful degetelor în puțin ulei de măsline încălzit. Acesta va acționa nu numai la nivelul cuticulelor, dar și la nivelul unghiei,pe care o va hidrata în profunzime. Pentru un plus de strălucire, adăugăm în bol și câteva picături de lămâie.

Pentru mâini crăpate, aspre sau foarte deshidratate, aplicăm înainte de culcare ulei de măsline, masăm palmele ca să pătrundă cât mai bine în piele, apoi purtăm mănuși pe timpul nopții. Până dimineața epiderma se reface și își recapătă catifelarea.

Mâini frumoase și catifelate cu 5 remedii naturale
Image from Pixabay

Unghii tari și rezistente. Putem avea mâini frumoase și unghii tari folosind remedii naturale, la îndemâna noastră. La 100 ml ulei de susan, adăugăm adăugăm zeama de la o lămâie. Frecăm energic unghiile cu soluția obținută, pentru ca preparatul să pătrundă foarte bine. Ștergem mâinile și le ungem cu puțin ulei de măsline.

Loțiune pentru negi. Se curăță și se zdrobește o ceapă sănătoasă, se dă cu sare, iar sucul obținut se aplică pe veruci, dimineața și seara. Dacă problema este mai extinsă, se face o cataplasmă cu ceapă rasă, sare de bucătărie și argilă, în părți egale. Amestecul se aplică pe locurile afectate, fixându-l cu un pansament abraziv.

Remediu natural pentru negi. Se aplică comprese cu oțet de mere, care se lasă peste noapte. Se mai pot aplica și comprese cu tinctură de păpădie timp de 10 minute, pe zi. Tratamentul durează o lună. Se mai pot face comprese cu suc de lămâie pe care le lăsăm să acționeze toată noaptea. Zilnic se unge locul afectat, cu suc proaspăt de păpădie și rostopască, până când negii vor dispărea. Dimineața și seara se tamponează locul cu tinctură de gălbenele, timp de 30 de zile. Se mai pot face aplicații cu suc de usturoi, până când aceștia dispar.

Trebuie să citești și ...

Îți recomandăm să citești și ...