5 trucuri pentru o manichiură impecabilă

Acest articol este disponibil și în: English

Manichiura o frumoasă carte de vizită

Cu toții ne dorim să avem o manichiură perfectă. Ca să fie frumoase, unghiile noastre trebuie să fie în primul rând sănătoase și puternice. Unghiile casante, cele moi, unghiile care se exfoliază, precum și cuticulele complet inestetice care cresc pe suprafața acestora, sunt doar câteva din problemele cel mai des întâlnite. O îngrijire adecvată cu produse cu acțiune reparatoare (pe bază de vitamine și uleiuri), remediază sensibilitățile și reface textura unghiilor.

Alege cu măsură și evită problemele

Manichiura impecabilă înseamnă după unii să ai aproape veșnic unghiile acoperite cu produse de stilizare ori culori care se poartă. Totuși ar trebui să le monitorizăm constant pentru a evita problemele.

Manichiura impecabilă presupune îngrijirea regulată a unghiilor și înfrumusețarea cu produse specifice industriei cosmetice moderne. Atunci când unghiile sunt prea moi le întărim cu produse speciale, când se îngălbenesc le acoperim cu ojă. Când se exfoliază ușor și nu pot crește, aplicăm extensii, gel acrilic, unghii false, etc.

5 trucuri pentru o manichiură impecabilă
Image from Pixabay

Unghia absoarbe toate aceste substanțe, pentru că este hidrofilă. Unghia absoarbe toate substanțele chimice care se dizolvă în apă, inclusiv toxinele din lacul de unghii, geluri de protecție și înfrumusețare a unghiilor.

Unele dintre aceste produse pot conține toluen, o formaldehidă, oxibenzonă sau dibutil ftalatul. Acestea sunt cele mai cunoscute substanțe toxice care se găsesc în lacul de unghii și produsele de diluare sau îndepărtare a acestuia. Toluenul este un derivat din benzen și se folosește ca diluant pentru vopselele industriale.

Expunerea cronică la aceste substanțe, poate determina anemie, scăderea numărului de celule sanguine, poate afecta rinichii, ficatul și după unii specialiști chiar și sarcina în cazul gravidelor. De aceea gravidele ar trebui să fie extrem de atente la eticheta produselor pentru unghii. Formaldehidele sunt substanțe cancerigene, care ar putea duce la infertilitate sau tumori, conform cercetărilor.

5 remedii la tine acasă pentru manichiura impecabilă

O cură de fier și zinc precum și vitamine din complexul B, îmbogățite cu oligoelemente, mai ales siliciul și sulful întăresc unghiile fragile care se rup din senin, se exfoliază și își pierd colțurile.

5 trucuri pentru o manichiură impecabilă
Image from Pixabay

Hidratarea se poate face cu ape minerale naturale carbogazoase bogate în calciu și magneziu, sulf, precum și săruri minerale care se găsesc în farmacii, pentru rehidratare.

Dieta bogată în alimente care conțin calciu, vitamina D, apă și sulf, precum varza, fructele de mare, ouăle, ceapa, castraveții, redau sănătatea unghiilor.

O alternativă sănătoasă la manichiura de ”salon”, o reprezintă manichiura 100% naturală, ce poate fi practicată și acasă, dar și la unele spa-uri naturiste. Constă în tratarea unghiilor cu ulei cald de măsline, urmată de împingerea delicată a cuticulei, după o înmuiere prealabilă, pentru a nu crea nici un fel de răni. Se taie doar surplusul ocazional.

Bufferul este cunoscut de majoritatea femeilor, însă poate fi utilizat cu succes și la copii, adolescente și chiar bărbați, atât la mâini cât și la unghiile picioarelor, fără a fi nevoie să se mai utilizeze lac. Aspectul roz, lucios și frumos al unei unghii sănătoase se poate obține cu bufferul, după pilirea corectă a unghiei. În plus, bufferul elimină cheratina învechită sau în exces, neregularitățile, închide porii unghiei și stimulează microcirculația de la nivelul patului unghial și al cuticulei, stimulând o creștere frumoasă a unei unghii sănătoase.

Cosmetica mâinilor

5 trucuri pentru o manichiură impecabilă
Image from Pixabay
  • Lămâile. Frecarea mâinilor cu felii de lămâie, întărește unghiile casante și catifelează pielea.
  • Tomatele. Catifelează mâinile și mai ales atenuează și îndepărtează iritațiile produse de detergenți.
  • Lapte nutritiv din 50 ml suc de tomate, o linguriță de glicerină și un vârf de cuțit de sare. Se lasă cât mai mult să pătrundă în dermă și se masează ușor pielea.

Lasă-ți mâna admirată, cu o manichiură de Hollywood și te vei simți precum vedetele. Vedetele de la Hollywood, precum Oprah, Jessica Alba, Christina Aqilera, Rachel Bilson, Beyonce sunt doar câteva dintre starurile care adoră Orly. Calitatea și atractivitatea produselor Orly, în nuanțe variate, face ca și cele mai în vogă dive să aleagă să-și coloreze astfel prețioasele unghii.

Trebuie să citești și ...

Îți recomandăm să citești și ...