Desertul meu preferat cu avocado

Acest articol este disponibil și în: English

De unde vine avocado?

Avocado se mai numește și Persea americană. Arborele de avocado este originar din Mexic. Avocado este cultivat astăzi nu doar în America Centrală și de Sud, ci și în Indonezia sau India. Climatul propice pentru arborele de avocado, este cel tropical sau mediteranean. Există diferite varietăți de avocado, în funcție de zona de proveniență: Mexic, Guatemala, India. Gustul autentic al fructului copt, este o combinație între unt, nuci, arome ierboase și pământoase.

Desertul meu preferat cu avocado
Image from Pixabay

Beneficii pentru sănătate

Beneficiile fructului de avocado au fost descoperite în ultimii ani, devenind preferatul nutriționiștilor, care știu bine ce vorbesc atunci când îl recomandă. Cercetările arheologice au arătat altceva, precum că, arborele de avocado era cunoscut încă de pe vremea aztecilor sub denumirea de aoacatl.

Oricine are abilitatea de a vedea frumusețea nu va îmbătrâni niciodată.

Franz Kafka

Nutriționiștii recomandă fructul de avocado: în salate, sandwichuri, pentru a prepara guacamole și la obținerea uleiului pentru gătit. Fructul de avocado este foarte bogat în proteine, grăsimi sănătoase (mononesaturate), potasiu, calciu, magneziu, fosfor, fier și Vitaminele A, C, E, K, B1, B2, B3, B6.

Fructele de avocado, sunt sărace în carbohidrați, fiind recomandate pentru o dietă echilibrată. Au proprietăți antioxidante și protejeză celula hepatică. Au un conținut ridicat de potasiu, mai mare chiar, decât al bananelor. Prin conținutul de luteină, fructele de avocado, contribuie la îmbunătățirea vederii. Fibrele solubile și cele insolubile din fruct, contibuie la buna functionare a sistemului digestiv. Fructele de avocado sunt folosite foarte intens și în cosmetică, pentru hidratarea și înfrumusețarea tenului și a părului.

Desert cu avocado

Desertul meu preferat cu avocado
Image from Pixabay

Fructul de avocado poate părea un ingredient ciudat pentru un suc, însă conferă o textură cremoasă și se combină bine cu fructele ce au un gust mai puternic. Cu acest suc vă ve-ți simți plini de energie, pe tot parcursul zilei, întrucât fructul de avocado contribuie la încetinirea fluxului de glucoză în celule. Este o băutură grozavă pentru a ține la distanță accesele de foame.

Ingrediente:

1/2 fruct copt de avocado, 150 g de ananas, 1/2 lămâie verde fără coajă, 1/2 fruct copt de mango, 2 lingurițe de semințe decorticate de cânepă și câteva cuburi de gheață.

Se storc ananasul și lămâia verde. Se toarnă sucul într-un blender, împreună cu ingredientele rămase și o ceașcă mică cu apă. Se omogenizează și se mai adaugă apă în cazul în care amestecul este prea dens. Puteți adăuga și câteva cuburi de gheață la final.

Fructele de avocado se numără printre cele mai hrănitoare fructe. Fiind atât de bogate în grăsimi sănătoase, vitamine și antioxidanți, sunt ideale și în perioadele de stress.

Dacă oferi dragoste frumusețea va crește și toate acestea pentru că dragostea este frumusețea sufletului.

Saint Augustine

Câteva rețete cu avocado

Guacamole. În Mexic și Brazilia acest preparat este consumat frecvent. Gustul delicios și ușor înțepat al acestei rețete de guacamole a cucetit întreaga lume.

Ingrediente: 2 avocado bine coapte, 3 căței de usturoi, 1/2 ceapă tocată mărunt, 1/2 linguriță pulbere de ardei iute, 1 lingură suc de lime, o roșie tocată mărunt, sare, piper și coriandru proaspăt, în funcție de gust.

Salată cu avocado. Avocado, poate fi introdus în nenumărate combinații, obținându-se următoarele salate:

  • Salată de avocado cu mango, rucola, ceapă și cubulețe de pui la tigaie. Dressingul se obține din ulei de măsline, suc de lămâie, puțin zahăr și chimen.
  • Salată de pui cu avocado, salată verde, ulei de măsline, miere, chimen și ardei iute.
  • Jumătăți de avocado umplute cu brânză mozzarella, roșii cherry, cubulețe de avocado, ierburi proaspete, ulei de măsline și oțet balsamic.
  • Roșii, castravete, ceapă roșie și avocado, cu un dressing de lămâie.

Viața este frumusețe – admir-o!

Maica Tereza

Trebuie să citești și ...

Articolul precedent
Articolul următor

Îți recomandăm să citești și ...