3 Secrete pentru o privire luminoasă și întinerită

Acest articol este disponibil și în: English

Ce este de făcut pentru a avea o privire luminoasă și întinerită pe chip?

Cred că toți suntem preocupați să avem o privire luminoasă și întinerită. Asta înseamnă să avem un corp sănătos și odihnit. Dar câte dintre noi ne confruntăm cu oboseala generată de un ritm susținut de sarcini și atribuții care duc inevitabil la apariția cearcănelor. Pentru a ne recăpăta strălucirea de pe chip, specialiștii în frumusețe ne recomandă un anticearcăn iluminator sau cremos, o cremă de ochi, comprese cu ceai de mușețel și multe fructe și legume din belșug.

Ce spun specialiștii în frumusețe

Problema cearcănelor este atent avută în vedere de toți cercetătorii de talie internațională cu o vastă experiență științifică în biologia pielii și îngrijirii cu ingrediente active. În primul rând se pune accent pe accelerarea circulației din zona de contur a ochilor.

3 Secrete pentru o privire luminoasă și întinerită
Image from Pixabay

Ingredientele din compoziția unui produs atestat, sunt atent selectate pentru a rezolva problemele care provoacă cearcănele și slaba microcirculație a sângelui în zona respectivă. De exemplu în tehnologia de ultimă oră Micro-bright contribuie la tonifierea pereților venelor din țesutul dermal, apărând mecanismul de bio-apărare a pielii. Efectele benefice ale Micro-bright se datorează unor ingrediente active speciale precum centella. În plus, stimulează fibroblastele (celulele tesutului conjunctiv al pielii) pentru a produce colagen. Centella a fost utilizată pe scară largă în medicina ayurvedică și chineză timp de mii de ani.

Profesorul Joseph Vercauteren specialist mondial în domeniul polifenolilor și Profesor în farmacognozie la Facultatea de Farmacie de la Montpellier din Franța, împreună cu echipa s-a de cercetători au concretizat brevete internaționale importante în domeniu frumuseții.” Vița de vie este o sursă inepuizabilă de bogăție și rămâne principala mea sursă de inspirație”, spunea marele profesor.

3 Secrete pentru o privire luminoasă și întinerită
Image from Caudalie

Mathilde Thomas împreună cu Profesorul Vercautern au creat Caudalie, investind continuu în cercetare. Mhatilde Thomas spunea: ”în fiecare săptămână testez zeci de texturi și selecționez cele mai bune ingrediente, tot ce este mai eficient pentru piele”. Creatoarea acestui brand pune accentul pe ingrediente naturale, care respectă mediul căutând activele verzi ale viitorului.

Vă recomand produsele Premier Cru de la Caudalie Paris, creme pe care le-am descoperit și eu întâmplător într-o vacanță în Provence. Au o textură fină, rafinată și mai ales sunt naturale. Crema Premier Cru pentru conturul ochilor, este un tratament anti-aging de ultimă generație specifică zonei sensibile din jurul ochiului. Această cremă prețioasă are acțiune imediată asupra zonei din jurul ochiului, producând o transformare vizibilă. Ingredientele active precum: resveratrolul, viferina, polifenolii din struguri, acidul hialuronic, cafeina și perele dau un efect iluminator. Aceste produse nu conțin parfum.

3 Secrete pentru o privire luminoasă și întinerită
Image from Caudalie

Vă mai recomand și Premier Cru Cremă, pentru riduri, petele brune și pentru fermitate. Această cremă excepțională oferă o acțiune globală anti-aging. Efectul este o piele vizibil întinerită. Corectează toate semnele îmbătrânirii, de la ridurile profunde, petele brune, lipsa fermității pielii până la stresul oxidativ care produce uscăciunea pielii. Cu această cremă ridurile vor fi netezite, conturul feței va fi mai definit, tenul devine mai radiant și uniform. Această cremă conține ingrediente active naturale precum: resveratrol, viniferină, polifenoli din struguri, acid hialuronic, peptide, vinolevure, Cassia angustifolia. Există două tipuri de texturi: Premier Cru Cremă pentru ten normal și Premier Cru Cremă Riche pentru ten uscat.

Secretul unei priviri luminoase și întinerite

Pe lângă formulele de hidratare, este bine să alegem produse care conțin retinol, Vitamina A, E, C, niacinamidă (Vitamina B3), acid azelaic, acid kojic, arbutină, hidrochinonă. Atunci când ne îngrijim pielea din jurul ochilor trebuie să știm că avem nevoie de antioxidanți. Aceștia îndepărtează radicalii liberi din piele, produși de radiațiile UV, fumat și poluare. În felul acesta încetinim procesul de îmbătrânire. Odihna și hidratarea au un rol esențial. Ceaiul verde, extractul de salcie și chiar cafeina sunt remedii care contribuie la sănătatea pielii.

Un remediu la îndemâna oricui este aplicare feliilor de cartofi cruzi pe ochi, stând întinsă în pat cinci minute. Este bine să-i folosiți în special seara fiind un remediu ideal pentru a alunga oboseala. Mare atenție să nu folosiți cartofi încolțiți deoarece sunt toxici. Utilizarea iaurtului natural de bună calitate, poate îmbunătăți vizibil starea pielii din jurul ochilor. Se poate aplica cu ajutorul dischetelor cosmetice în jurul ochilor timp de 10 minute. Este un remediu ideal în cazul cearcănelor. Un alt remediu natural este mierea, pe care o puteți aplica în jurul ochilor, după o prealabilă curățare a feței.

3 Secrete pentru o privire luminoasă și întinerită
Image from Pixabay

Crema de ochi trebuie aplicată cu seriozitate dimineața și seara într-un strat mai gros, deoarece zona ochilor este mult mai sensibilă și are nevoie de hidratare intensă. Aplicați creme speciale pentru ochii cu tendință de umflare care au un aplicator sub formă de roll-on (oferă senzația de rece la aplicare și ajută astfel la decongestionare). Secretul unei priviri luminoase și întinerite constă și în arta de a știi să ne machiem. Anticearcănul cremos se poate aplica primul și ulterior se intervine cu cel iluminator exact în colțul intern al ochiului. Se aplică de regulă cu o pensulă din păr natural.

Un ochi frumos face tăcerea elocventă, un ochi binevoitor transformă contradicția într-un consimțământ, un ochi mânios deformează frumusețea. Aceste mici organe dau viață fiecărei părți a ființei noastre.

Joseph Addison

Trebuie să citești și ...

Îți recomandăm să citești și ...