Blocajele emoționale împiedică vindecarea

Acest articol este disponibil și în: English

Sănătate prin eliminarea blocajelor emoționale

Noi, oamenii, am ales să tulburăm ritmurile Naturii și să complicăm viața. Nu spunem ce am vrea să spunem, ne facem griji pentru lucruri pe care nu le putem schimba și nu acționăm asupra a ceea ce putem să schimbăm. Ne concentrăm pe ce nu avem și am uitat de mult pentru ce ne aflăm aici.

Singuri ne creăm iluzii, care la prima vedere par reale. Așa cum un copil se joacă cu jucăriile lui, fiind absorbit complet de joc, la fel este și lumea noastră, plină de jucării menite să ne facă viața mai ușoară.

Dar ce legătură au toate aceste lucruri cu boala? Da, o cauză emoțională. Nu putem să izolăm boala de contextul în care apare. Nu putem să nu ținem cont de lumea în care trăim, nu putem să vindecăm o boală fără să căutăm cauza. Dacă înțelegem cauza, vindecarea este cu adevărat posibilă.

Echilibrul emoțional are legătură cu vindecarea, presupunând rezolvarea dualităților și revenirea la starea de tot unitar. Nu suntem yang sau yin, ambele yin și yang se completează și se echilibrează reciproc într-un mod perfect.

Dezechilibrul din viața noastră

Orice deviație de la echilibru se numește dezechilibru. Dezechilibrul nu este o stare naturală pentru om, dar cei mai mulți sunt dezechilibrați. Motivul este simplu: lipsa motivației alături de lipsa cunoașterii. În mod normal, nu avem nevoie de cunoștințe pentru a ne menține sănătatea, tot ce ne trebuie se află deja în sistemul nostru.

Depărtându-ne de divinitate, ne-am îndepărtat de inteligența autoreglatoare: înțelepciunea înăscută a corpului. Înțelegerea bolii are legătură cu însușirea înțelepciunii corpului sănătos. Boala nu este ceva care ne lovește și gata. Boala este parte dintr-un sistem complex și arată că trebuie să facem niște schimbări în viața noastră.

Blocajele emoționale împiedică vindecarea
Image from Pixabay

De multe ori ne simțim singuri, avem impresia că pentru medici nu suntem decât niște simpli pacienți la fel ca toți ceilalți. Neutralizăm procesul vindecării, punând accentul pe simptome și părți, nu pe întregul corp. Ignorăm puterea vindecătoare a minții și o terapie prin nutriție și plante naturale, preferând medicamentele chimice.

De obicei oamenii ajung la medic mai ales în cazuri de traume, tulburări circulatorii și alte boli amenințătoare pentru viață. Când vine vorba de găsirea adevăratei cauze a unei boli cronice, tabloul se schimbă complet.

Vindecarea prin medicină alternativă

Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, sănătatea este starea în care un individ nu are suferințe de natură emoțională, fizică sau socială. În medicina alternativă o definiție a sănătății acceptată global este: „funcționarea optimă a corpului, minții și sufletului”.

Există multe terapii alternative de vindecare: medicina bioenergetică, NLP, Shiatsu, Qigong, Reiki, acupunctură, homeopatie, terapia naturistă, hipnoza, medicina osteopatică, terapie ortomoleculară, talasoterapie și multe altele. Medicina alternativă ne ghidează spre cea mai potrivită terapie, spre cel mai adecvat practician pentru situația medicală în cauză.

Menținerea sănătății este precum menținerea curățeniei într-o casă. Întrebarea este, cât de consecvenți suntem? Unele persoane fac curățenie în orice moment, altele în fiecare zi, altele săptămânal. Cei care fac curățenie o dată pe lună, vor avea multe de făcut și se vor simți obosiți, epuizați, chiar și la câteva zile după ce au terminat treaba.

Blocajele emoționale împiedică vindecarea
Image from Pixabay

Corpul se comportă și el într-un mod asemănător. Menținerea unui echilibru perfect depinde de mulți factori care ne pot bloca vindecarea:

  • constituția noastră din punct de vedere genetic (gândurile cu bază genetică, slăbiciuni metabolice).
  • bagajul karmic cu care ne confruntăm chiar acum.
  • concentrarea mentală (cât de conectați suntem la sănătate sau la boală, depinde de convingerile și de gândurile noastre).
  • gradul de poluare al corpului nostru prin aditivi alimentari, nicotină, alcool, zahăr, etc.
  • cantitatea de energie îndreptată către alți factori consumatori de energie , precum stresul, grijile, infecțiile, alergiile, anxietatea.
  • mediul poluat electromagnetic sau contaminat.
  • numărul infecțiilor din corp: paraziți, sinuzite, carii, etc.
  • gradul de relaxare de care avem parte în mod regulat (meditație, muzică, etc.).
  • măsura în care facem mișcare și exerciții fizice.

Deci este ușor să  fim sănătoși, trebuie doar să preluăm controlul asupra acestor factori și suntem pe drumul cel bun!

Reprogramați-vă mintea!

Cel mai important lucru este să fii foarte clar și specific în intenția ta, condiționând mintea în sensul vitalității și a funcționării optime a organismului. Orice gând sau emoție are o rezonanță bio-energetică, aceasta călătorește prin corp cu viteza luminii și este recepționată de chakre și de meridiane. Gândurile și alte vibrații sunt trimise în spațiul din jurul nostru și mai departe. Ele pot ajunge și la alte persoane.

Blocajele emoționale împiedică vindecarea
Image from Pixabay

Una dintre cele mai importante chei ale ale vindecării este modul în care interpretăm semnele corpului. Atitudinea față de sănătate și față de organismul propriu, prin deținerea controlului și eliminând sentimentele de disperare și neputință. Tot ce ni se întâmplă are o semnificație, iar noi putem schimba această semnificație informându-ne.

Cuvinte înțelepte:

Buddha: „Fiecare om este autorul propriei sale sănătăți”.

Tryon Eduards: „ Viața nu depinde de câți ani ai ci de temperament și sănătate. Unii oameni se nasc bătrâni iar unii nu se maturizează niciodată”.

James H West: „ Sănătatea este un cuvânt mare. Ea cuprinde nu numai capul, ci mintea și spiritul ci și perspectiva unui om”.

Samuel Johnson: „ Pentru a păstra sănătatea este o datorie morală și religioasă, sănătatea este baza tuturor virtuților sociale și ele nu mai pot fi utile atunci când nu ne simțim bine”.

Trebuie să citești și ...

Îți recomandăm să citești și ...