Friptură din pulpă de porc cu crustă rumenită

Acest articol este disponibil și în: English

Friptură din pulpă de porc

Friptură din pulpă de porc cu crustă rumenită
Image from Pixabay

Masa de Crăciun trebuie să includă și friptură din pulpă de porc cu crustă rumenită. V-am pregătit o rețetă delicioasă! Masa festivă de sărbători este proba de foc pentru orice femeie care își dorește să își răsfețe familia și invitații. Totul într-o atmosferă plină de stil și rafinament. Masa de Crăciun va fi exact așa cum îți dorești! Rețeta de friptură din pulpă de porc, este un fel principal nelipsit la masa de sărbători.

Ingrediente pentru 8 porții: 1,8 kg cotlet de porc, cu șorici crestat, 1 lingură oțet de mere, 1 linguriță sare grunjoasă.

Pentru glazură: 1/2 linguriță ienibahar, 1/2 linguriță boia, 2 lingurițe oregano, 1 lingură zeamă de lămâie, 1 lingură ulei de măsline.

Preâncălzim cuptorul la semnul 7/220 grade Celsius. Amestecăm toate ingredientele pentru glazură și ungem carnea ( fără să ungem și șoriciul ). Apoi legăm cotletul cu ață, la interval de 5 cm și ungem șoriciul cu oțetul și presărăm sare.

Așezăm cotletul de porc pe grătar în tava de copt. Putem adăuga în tavă, pe lângă cotlet și niște mere acrișoare, tăiate sferturi, câteva frunze de salvie, 2 cepe tăiate sferturi, totul stropit cu oțet de mere și obținem o garnitură ideală. Dăm la cuptor pentru 30 de minute. Apoi micșorăm temperatura la semnul 3/160 grade Celsius și continuăm să ținem la cuptor 1 oră și 20 de minute.

Lăsăm friptura să stea 30 de minute înainte să o porționăm și să o servim. Astfel, sucurile din interior vor avea timp să se distribuie uniform și carnea va deveni fragedă și suculentă.

Ce vin alegem pentru masa de sărbători?

Friptură din pulpă de porc cu crustă rumenită
Image from Pixabay

La friptura de porc și în general la carnea roșie, merge un vin roșu. Pentru masa de sărbători puteți alege Terrazas De Los Andes Malbec. Strugurii care intră în compoziția acestui sortiment sunt culeși manual din via Vistalba Terrace, situată în regiunea Mendoza, la 1067 m peste nivelul mării.

Rezerva Malbec este un vin clasic și prietenos, caracterizat de arome fructate intense, datorate unei coaceri lente a boabelor de strugure într-un climat predominant răcoros. Aciditatea naturală, profilul aromatic complex și gustul persistent conturează un vin discret și seducător, iar învechirea conferă profunzime sortimentului. Este un vin roșu intens, cu note de fructe roșii, ciocolată, petale de trandafir și lavandă și o aromă bogată și intensă de cireșe zemoase, prune coapte și smochine uscate, cu accente subtile de cafea și fum. Vinul Terrazas Malbec este o alegere excelentă pentru masa de sărbători. Puteți alege vinul franțuzesc, Château D’Orval, din regiunea Bordeaux sau excelentul vin românesc Aliera Merlot! Sărbători minunate!

Trebuie să citești și ...

Îți recomandăm să citești și ...