Terapia Reiki și Cristalele

Acest articol este disponibil și în: English

Terapia viitorului

Cristalele și pietrele prețioase au fost folosite în scopuri terapeutice încă din cele mai vechi timpuri, iar în ultimii ani ele și-au redobândit popularitate de odinioară. Foarte mulți dintre noi cumpărăm cristale pentru puterile lor vindecătoare dar și pentru frumusețea lor sclipitoare. La fel ca și în cazul terapiei cu plante, culorile, alimentele și pietrele prețioase sau cristalele, au puteri vindecătoare, emit frecvențe vindecătoare unice și le putem folosi pentru echilibrarea energiei.

Cristalele pot fi folosite în diverse feluri alături de terapia Reiki. La ora actuală cristalele sunt un adjuvant pentru terapeuți și practicanții Reiki care obișnuiesc să construiască rețele de cristale, pe care le plasează în camera în care țin tratamentele. Cristalele sunt încărcate de energia Reiki pe care o amplifică. Popularitatea cristalelor se bazează pe frumusețea lor și pe capacitatea lor de a alina diverse afecțiuni.

2 cristale terapeutice

Terapia Reiki și Cristalele
Image from Pixabay

Există o mulțime de cristale cu proprietăți terapeutice, însă mă voi referi la două dintre ele, poate cele mai mult folosite. Cristalele din familia cuarțului, cel mai larg răspândite sunt ametistul și cuarțul roz. Structura acestor pietre le face foarte eficiente pentru stocarea energiilor vindecătoare. Cristalele pot fi folosite în diferite feluri. Terapeuții specializați în chakre obișnuiesc să le plaseze pe corp, folosind câte un cristal diferit pentru fiecare chakră. Se pot face și curățări energetice cu ajutorul cristalelor.

Cuarțul roz, este delicat și are bineînțeles culoarea roz. Este piatra iubirii și promovează iertarea, compasiunea și restabilește echilibrul emoțional, ne ajută să ne eliberăm de mânie și de teamă. La nivel fizic, stimulează și echilibrează splina, rinichii, inima, sistemul circulator și cel reproducător.

Ametistul, este un cristal care ajută la dezvoltarea spirituală, promovând iubirea divină, intuiția și inspirația creatoare. Stimulează glanda pituitară și cea pineală, și în general emisfera cerebrală dreaptă. La nivel fizic, susține și echilibrează sistemul endocrin și cel imunitar.

Curățarea cristalelor

Terapia Reiki și Cristalele
Image from Pixabay

Cristalele trebuie purificate înainte și după folosire, la intervale regulate. Indiferent dacă achiziționăm cristale brute sau șlefuite, acest lucru nu le afectează puterea, depinde de preferințele noastre. Se păstrează într-un material moale sau din piele naturală pentru a fi protejat atunci când călătorim.

Simpla spălare cu apă rece de izvor sau sub jetul robinetului după care ținute la soare, este cea mai simplă și benefică metodă de purificare. Se mai pot curăța dacă le ținem 7 zile în sare de mare. Este necesară o cantitate de sare atât cât să acopere cristalul. Curățarea se face periodic, cu cât mai des cu atât mai bine. Pentru mai multe detalii, cursuri și terapii vă invit să intrați în grupul nostru: Reiki Harmony & Prosperity.

Trebuie să citești și ...

Îți recomandăm să citești și ...