Budincă de fasole

Acest articol este disponibil și în: English

Ingrediente pentru budinca de fasole

Pentru budinca de fasole avem nevoie de: o lingură ulei de măsline, o ceapă, tăiată mărunt, 3 căței de usturoi, zdrobiți, 3 cutii conserve de 400 g fasole boabe (fasole cu bobul mare), 5 linguri smântână, 2 linguri cimbru mărunțit ( proaspăt sau uscat), 100 g pesmet, 50 g brânză rasă, tip Ceddar (putem folosi și parmezan), sare, piper.

Mod de preparare

Încingem uleiul într-o tigaie și călim ceapa timp de 5 minute. Adăugăm usturoiul și lăsăm pe foc încă un minut. Punem în tigaie boabele de fasole, smântâna și jumătate din cimbru. Asezonăm cu sare și piper și lăsăm la foc până când se omogenizează bine toate ingredientele.

Amestecăm brânza rasă cu pesmetul și adăugăm cimbrul rămas. Într-un vas termorezistent punem amestecul cu fasole și deasupra cel de pesmet și brânză. Punem vasul în cuptor și îl lăsăm până când suprafața devine aurie. Se servește cu salată verde.

Sfat. Pentru budinca de fasole putem adăuga legumele noastre preferate: ardei, morcov sau mazăre alături de fasole. Dacă nu găsim brânză Ceddar, putem folosi cașcaval ras.

Pregătește un festin Mexican

Plăcintă picantă cu fasole. Prăjim ceapa și usturoiul, ca mai sus, împreună cu un ardei iute, fără semințe și tocat. Adăugăm 800 g amestec de fasole din conservă, 400 g roșii tocate din conservă și 2 lingurițe sos de ardei iute. Punem totul într-o tavă de copt și acoperim cu 50 g chipsuri tortilla rupte și 50 g brânză Ceddar. Lăsăm la cuptor până când brânza s-a topit. Poftă bună!

Budincă de fasole
Image from Pixabay

Trebuie să citești și ...

Articolul precedent
Articolul următor

Îți recomandăm să citești și ...