6 motive să transformăm eșecul în succes

Acest articol este disponibil și în: English

De la eșec la succes prin reprogramare mentală

Eșec sau succes, unde dorim să ajungem?! Cu toții ne dorim succesul, însă nu cunoaștem problemele obișnuite care vin odată cu el. Unii își doresc succesul fără să depună eforturi prea mari. Succesul, este asemenea unui articol dintr-o listă cu lucruri pe care dorim să le realizăm. Desigur fiecare poate să dea o definiție personală în funcție de cum percepe acest fapt.

Depresia scade imunitatea
Image from Pixabay

Succesul vine din gândurile noastre, în baza naturii lor pozitive și constructive. Este aproape imposibil să aduci fericire, bună dispoziție și lumină în viețile celor pe care îi cunoști și să nu te bucuri tu însuți de succes. La fel, cum nu poți provoca suferință, deznădejde și nefericire altora, sperând că vei reuși în viață.

Banii nu reprezintă o dovadă a succesului. De fapt sunt o dovadă a eșecului dacă procesul prin care au fost obținuți nu a fost unul caracterizat de fericire și bune intenții. Eu personal prețuiesc fiecare emoție, bucurie și recunoștință de care am avut parte, ca rezultat al oportunității pe care am avut-o în ultimii ani de a-mi sprijini comunitatea pe care am creat-o prin intermediul scrierilor mele și prin rezultatele remarcabile în practica de personal coach și terapeut.

Legea atracției – culegi ceea ce semeni

6 motive să transformăm eșecul în succes
Image from Pixabay

Legea atracției ne învață că Universul ne aduce încontinuu lucrurile și situațiile cu care rezonăm. Obstacolele pe care le întâlnim tot timpul fac parte din planul naturii, care le așează acolo așa cum antrenorul așează garduri și obstacole peste care calul trebuie să sară. De cele mai multe ori dezvoltarea noastră vine din experiențe de viață și apoi din cărți sau de la profesori.

Gândurile noastre sunt asemeni unor semințe plantate în pământ, din care culegem mai târziu recolta. Aceasta se multiplică și crește, prin urmare, este periculos să-i permitem minții să insiste asupra unui gând distructiv. Aceste gânduri trebuie eliberate, mai devreme sau mai târziu, prin intermediul unor acțiuni fizice.

V-a trecut vreodată prin minte?

Creierul ne transformă viața
Image from Pixabay

Mintea noastră este o mașinărie complexă care încă nu și-a atins potențialul maxim. Este sursa noastră de putere, de dorințe, de eșecuri. Iată câteva motive pentru care unii oameni îmbrățișează eșecul:

  • Cea mai mare tragedie a vieții este faptul că oamenii care încearcă să fie cinstiți eșuează. Moștenirea ereditară nefavorabilă.
  • Lipsa unui obiectiv bine definit, lipsa autocontrolului și a disciplinei.
  • Lipsa ambiției de a depăși mediocritatea, educația nesatisfăcătoare, prejudecata.
  • Probleme de sănătate, influențe nefavorabile în copilărie, lipsa entuziasmului.
  • Procrastinarea „eterna amânare”, lipsa perseverenței, personalitate negativistă.
  • Dorința necontrolată de a obține ceva fără a da nimic în schimb.
  • Lipsa unei puteri de decizie bine definite, precauția excesivă.
  • Alegerea greșită a partenerilor de afaceri, superstiții și prejudecăți.
  • Obiceiul cheltuielilor nejustificate, alegerea greșită a vocației, lipsa concentrării efortului.
  • Incapacitatea de a comunica cu ceilalți, excesul sau lipsa de cumpătate, egotism și vanitate, ghicitul în locul gânditului.
  • Posedarea unei puteri care nu a fost dobândită prin efort propriu, minciuna intenționată, lipsa capitalului.

Autosugestia și reprogramarea mentală

6 motive să transformăm eșecul în succes
Image from Pixabay

Este necesar să facem o autoevaluare anuală, punându-ne întrebări în legătură cu eșecul și succesul din viața noastră. Prin intermediul autosugestiei păstrăm în minte gândurile care ne duc la acțiune, la o atitudine pozitivă. Calitățile minții umane trebuie hrănite și folosite pentru a putea fi menținute în viață.

În tot universul funcționează o lege a hranei și a utilizării care se aplică tuturor lucrurilor ce trăiesc și cresc. Această lege susține că orice ființă vie care nu este hrănită și nu este folosită trebuie să moară, și asta se aplică și calităților minții umane.

6 motive să transformăm eșecul în succes
Image from Pixabay

Singura modalitate de a dezvolta orice calitate a minții este să ne concentrăm asupra ei, să medităm asupra ei și să o folosim. Putem face acest lucru doar experimentând, folosindu-ne imaginația. Nu pierdeți vremea ripostând în fața celor care vă supără, direcționați-vă atenția spre efortul constructiv, nu cel distructiv.

Furia nu aduce niciodată ceva bun. Sufletele mari le aparțin de obicei persoanelor care nu se lasă ușor pradă furiei și care rareori încearcă să-și distrugă semenii sau să le pună piedici în inițiativele lor. Persoana care poate ierta și uita cu adevărat răul pe care i l-a făcut cineva, a făcut deja un pas mare în evoluția sa. Lumea nu te înfrânge niciodată înainte să te înfrângi singur. Atâta timp cât ai încredere în tine, mintea ta funcționează corect, nu poți fi înfrânt în nici o acțiune îndreptățită pe care o întreprinzi. Folosește puterea afirmațiilor și reprogramează-ți mentalul care să-ți croiască drumul către prosperitate.

Trebuie să citești și ...

Îți recomandăm să citești și ...